Хелоуин, зловещ, сладък кич   2-а част

Хелоуин, зловещ, сладък кич 2-а част

23/10/2018 Off By djani

Понеже разбрах, че този така разкъсван от полемика празник наближава, реших в знак на извинение към онези дечица да обърнем поглед малко към Хелоуин. Бърза справка с Уики, казва:

Хелоуин (на английскиHalloween) e маскарад, който се провежда на 31 октомври.

най-вече в  англоговорящите страни – ВеликобританияИрландияКанада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Сауин (Samhain) и е един ден преди честването на католическия ден на Вси светии.

По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им „изиграят номер”

 

 

В България разбира се, тече полемика. Наш ли е, не е ли наш, какво внушаваме на децата…Ама защо не почитаме нашите празници, например защо не обличаме децата като Кукери. Ама обличайте ги бре…Кой ви спира?!? Дайте полезен пример на други и заразявайте с вдъхновение.

Въпреки  споровете, по групите, майките вече са в паника

от къде ще намерят костюми за празника за отрочетата.

Да ви призная, аз съм родена в мюсюлманско семейство и като бях малка, майка ми  боядисваше яйца за мен и брат ми за да не се почувстваме изолирани, купуваше ни подаръци,нови дрехи и сладки за Байрама, а съседите ни носеха козунаци, яйца по Великден, а по Коледа портокали и сладки… и не виждам как това ме е ощетило. Мисля, че ме е обогатило. Моят син е плод на любов от смесен брак и мисля да празнуваме всички празници. Друг е въпросът как това ще се отразява на джоба ми…

Освен това мисля, че в държавата има по-значими проблеми от това дали да празнуваме или не някой празник.

Та в тази статия, събрах малко идеи за „зловещо меню” за да зарадваме окото и децата си. Ако искате се цупете, а ако искате празнувайте. Сами си решете.

 

 

 

Закачка със задачка : А ако дечицата са малко по-големи и решите, че няма да сънуват кошмари след това, изтеглете си „Вещиците” на Роалд Дал и я прочетете заедно с тях.

Ще бъде чудна подготовка за празника и истинска наслада за душите, обещавам

източник снимки: божественият Pinterest

автор: Тезджан Ферад- Джани