Чудновати стайни растения

Чудновати стайни растения

21/02/2019 Off By martha

Вероятно всички можем да разпознаем кактус от пръв поглед. Но магарешките опашки? Tрахяндрата? Ако сте любители на растенията, може би искате да разнообразите колекцията си. Ето няколко чудновати, стайни растения.

Мъхови топчета Маримо

Тези пухести растения са много полезни за аквариуми. Те абсорбират токсичните нитрати, за да дадат на нашите водни приятели естествена, красива среда, в която да живеят. Представляват малки гъсти топки от водорасли. В дивата природа те се търкалят по дъното на реките, което им придават кръгла, атрактивна форма.

Живи камъни

Литопсовите растения често се наричат ​​„живи камъни“, тъй като те приличат на разцепени копита. Тези малки, разделени сукуленти са местни за пустините на Южна Африка. Процъфтяват в уплътнена, песъчлива почва, като се нуждаят от малко вода и топли температури. Те са сравнително лесни за отглеждане и рядко достигат повече от няколко сантиметра над повърхността.

Черен сукуленет

Съществуват черни сукуленти и те са идеалното допълнение към домашния декор. Този вид сукулент се характеризира с гъсти кичури от тъмни розетки. Техните заострени листа, които донякъде приличат на шишарки, обикновено са тъмнозелени, но цветът често е толкова тъмен, че всъщност изглеждат черни. Те са чудесни за разнообразяването на монотонността на зелените растения.

Делфинов сукулент

Японците са луди по тях! Това растение има куп малки листа, които приличат на малки делфини, скачащи из въздуха. Не само прави дома ви по-уютен, но добавя елемент на игривост и оригиналност.

Зиг-Заг Кактус

Както повечето кактуси, този също е относително лесен за поддръжка. Произвежда цветни розови цветя, когато цъфти. Макар и чудноват, той е прекрасен декор за всяка стая и удобен за тези, които се затрудняват с гледането на растения.

Розови сукуленти

Дори и да не харесвате сукуленти със сигурност ще харесате тези! За разлика от познатите ни видове, те имат извити слоести листчета, които ги карат да изглеждат като роза. Предимно могат да бъдат намерени из Канарските острови въпреки, че изглеждат като растение излязло от Дисни филм! Те добавят стил и естетика към дома.

Чадърчета „Красула“

Те са също сравнително лесни за отглеждане, но е важно да знаете, че са податливи на гъбични заболявания. Както при всеки сукулент, прекаленото напояване е фатално за растението. Растението може лесно да се размножи от един лист и би бил прекрасен подарък за приятел.

Автор: Мартина С. Попова