Щастливи или нещастни – въпрос на избор!

Щастливи или нещастни – въпрос на избор!

15/01/2019 Off By djani

Живеем в една епоха, в която упорито ни се припомня, че трябва да сме щастливи. Цели рекламни кампании използват щастието като ключ, за да продават продуктите си. Да бъдеш щастлив се превърна в задача за домашно упражнение, която всеки трябва да реши сам. И тази задача се превърна в основен източник на стрес за хората. Започнахме да живеем под диктатурата на щастието.

И щастието, и нещастието са необходими емоции, за нашето съществуване и за оценката, която си дава човек. Следователно, това също влияе върху начина, по който се ангажирате с другите.

Силното самочувствие помага на човек да контролира това, което мисли или чувства за себе си или другите хора. Всичко, което ще ни накара да се чувстваме по-сигурни, смели и атакуващи, зависи изцяло от нашия вътрешен свят и как управляваме емоциите си.

Колко често сте си мислели защо хората се чувстват нещастни?!? Специалистите твърдят, че основната причина за неудовлетворението е вътрешен свят, изпълнен с негативизъм и проблеми. Това е ефект от ниско самочувствие, ефектите на психически тормоз и последствия от разрушителни взаимоотношения, негативни спомени, забрани, лични отрицателни емоции.

Има хора, които предпочитат да лежат на дивана и да се самосъжаляват, вместо да потърсят конкретно решение на проблема си! Като изключим здравето в необратими случаи, малко са нещата, които човек не би могъл да разреши. Всеки би могъл, да си намери интересни занимания според интересите. Разходка сред природата,  хубава книга или филм. Неща, които ви разсейват и развиват, които ще отклонят вниманието от съзнателно циклене върху настоящият проблем. Трябва да се предприемат реални действия. Ако ли не – стойте си на дивана.

Задайте си въпроса – страхувате ли се да останете без отрицание вътре и отвън?!? Отговорете си честно за себе си.

Ако запълните вътрешния си свят с красиви ценности, ще разберете, че светът е много хубаво място. И празнотата вътре и самотата отвън постепенно ще се изпарят и няма да ви мъчат повече.

Ако постоянно се тревожите за миналото или се страхувате от бъдещето, вероятно нямате време за истински щастлив живот.

Ако нямате цели и стремежи в живота, тогава мястото им е заето от страдание.

От друга страна болката не е нещо, от което трябва да бягаме като дявол от тамян. Не е нещо, което ще ни унищожи. Да, ще ни срине, ще ни разтърси, ще плачем и ще страдаме.  Ще стигнем дъното и само, и единствено след като сме го стигнали, ще сме способни да се оттласнем нагоре и да изплуваме на повърхността.

Щастието и нещастието са форми на избор!

Е, вие какво избирате?!?

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани