Съвети за детокс – Част I

Съвети за детокс – Част I

14/10/2018 Off By martha

Всички имаме нужда да се пречистим от време на време, не само защото напоследък това е модерно, а защото тялото ни се нуждае от това. Замислете се за множеството боклуци, който консумираме всеки месец. Да, знам, вкусно е, но трябва да има някакво балансиране. За това поне веднъж месечно е добре да премахваме ненужните токсини преди да започнем наново да ги трупаме. Ето 15 идеи за детокс на тялото, които е добре да се превърнат в здравословни навици:

  1. Много вода

    Ако има нещо, която може лесно и естествено да помогне за отмиване на отровите от тялото, това определено е водата. Правилният прием на течности помага за по-хубава кожа, добре функциониращи органи, по-добро кръвообращение, дишане и хранене. Осем чаши вода на ден е признато за минимум. Повече няма да навреди.
  2. Смути вместо следобедна закуска
    Смутито е идеално за детоксикация, не само прочиства токсините, но и подобрява храносмилането. Заедно с модерната пасирана напитка се поглъщат всичките фибри, витамини и минерали. Но за да се постигне прочистващият ефект, не бива да се смесват повече от два-три вида плодове или зеленчуци.
  3. Зелен чай вместо кафе

    Зеленият чай е изключителен чистач на натрупаните отрови в тялото. Той е пълен с важни антиоксиданти, ускорява метаболизма, разрушава мастните плаки и изгаря мазнините. А освен това зеленият вай осигурява тонус и енергия, също както кафето.
  4. Повече фибри в чинията

    Повече фибри в чинията не само допринасят за загубата на килограми, но и пречистват тялото. Храносмилателният тракт е склонен да задържа токсини и консерванти, а фибрите помагат да се изхвърлят. Затова е добре да трапезарията да има пресни плодове и зеленчуци. Бобови растения и пълнозърнести храни.
  5. Кисело мляко

    Напоследък много се говори за пробиотиците и че тези вещества помагат за естествено премахване на лошите бактерии в организма. Храни като киселото мляко или специалните хранителни добавки са естествени и добри бактерии, които помагат за детоксикация на организма.
  6. Без захар, брашно и пъжено

    Белият хляб, сладкишите и полуфабрикатите, колкото и да са вкусни, трупат отрови в организма. Ако има добри въглехидрати, то това не са простите, а сложните, които са полезни за храносмилането. А пърженото винаги вреди на стомаха.

    Автор: Мартина С. Попова