Няколко перфектни азиатски ястия за студеното време

Няколко перфектни азиатски ястия за студеното време

15/11/2018 Off By ivo

Тъй като зимният сезон вече настъпи, на много от нас ни се иска да се борим със студа с нещо топло. Ето някои от най-вкусните топли храни в Азия, които да ни помогнат да победим студа на зимата.

Хот Пот

Невероятният Хот Пот съчетава всичките ви любими неща в едно топло и прекрасно ястие. В съчетание със сурови и свежи съставки, които да сготвите, включително месо, зеленчуци, гъби, тофу, нудли и морски дарове – има много варианти, даващи ви възможността да приготвите ястието според собствените си предпочитания.

По

Това ястие представлява оризови нудли, телешко месо и бульон, покрити с кориандър, лук, босилек, бобови кълнове и лайм. Бистрият бульон на ястието може да бъде овкусен с билки или чили.

Оден

Японският оден е ястие приготвено в глинено гърне, което съчетава съставки като варени яйца, рибни кексчета, тофу и бяла ряпа в соев бульон. Това ястие може да бъде лесно приготвено, а ако сте в Япония то се предлага почти във всички заведения за бързо хранене през зимните сезони.

Тайландско кокосово къри

Тайландското къри с ориз и кокосово мляко е едно от най-добрите зимни ястия. В тайландското къри се използват повече билки и ароматни подправки и обикновено се приготвя с къри паста, кокосово мляко, билки, различни видове месо, морски дарове и зеленчуци. Накрая се добавя и лимонена трева или лайм за по-свеж аромат.

Кимчи Джиге

Кимчи Джиге, или супа от кимчи, е един от най-добрите начини за приготвяне на отлежало кимчи. Ястието представлява мариновано свинско шкембе приготвено с кимчи, тофу, лук и гъби и се поднася с топла купа ориз.