Откраднаха къща в Мисури

Откраднаха къща в Мисури

20/12/2018 Off By nina

За съжаление сме свикнали около Коледа да се краде. Ако не бъде отмъкнат някой подарък, ще е картичка от пощенската кутия. Но да откраднат цяла къща?!

Една жена в Сейнт Луис, Мисури, остана без къщичката си, която е монтирала на ремарке към колата си. Докато пазарувала в популярния магазин за интериорни материал, ReFab, крадецът откачил ремаркето от колата на Меган и отпрашил с частната й собственост. Малката къщичка, която Меган Пану построила сама, струва 20000 долара. Тя планирала, след като я завърши напълно, да се премести през пролетта. “Това наистина е много сюрреалистично – чувала съм за откраднати коли, ремаркета…”, каза тя на Сейнт Луис Днес. “Но това е къща, а някой отпътува с нея!”.

Кражбите на малки домове се превърнаха в истински проблем за тези модерни собственици на жилища, които държат на мобилността си. През 2015 г. в Тексас бе открадната къща от собственик, който се изпокарал със съседите и решил да си построи подвижен дом. Подобни мобилни къщи могат да помогнат да се избегне ипотеката, но как се охранява дом на колела?

Tiny House Talk препоръчва да се инвестира в заключване на гумите или в инсталиране на охранителни системи. Освен това, много е важно и проследяването на крадците, за да се установи накъде отиват. Пану е успяла да ги проследи до близката отбивка към магистралата.

“Надявам се, че може би щатският патрул ще открие къщичката ми и ще я докарат, но това е просто игра на изчакване”, споделя тя пред
St. Louis Today .

Скоро след инцидента полицията съобщи, че са открили къщичката на Меган.

Шериф Дейв Маршак на окръг Джеферсън заяви, че детективите са намерили дома в сряда сутринта на около 50 километра от Сейнт Луис в отдалечения квартал House Springs. Анонимно обаждане отвело полицаите до къщичката на госпожа Пану, дълга 3.66 метра

„Госпожа Пану ще може да празнува Коледа в мечтаното си жилище, тъй като репатриращ камион ще я достави на Меган безплатно за празника.“ –  споделя шериф Маршал.

Автор – Нина Жишева