Магията на Алое Вера

Магията на Алое Вера

16/02/2019 Off By martha

Известен на египтяните като растение на безсмъртието, а на индианците като райска пръчка, алое вера идва с широк спектър от невероятни лечебни свойства – някои от които може би вече знаете. Алое вера не е ограничена само до локално приложение и всъщност е дори по-полезна за тялото ви, когато се приема вътрешно?

Алое вера съдържа над 200 биологично активни, естествено срещани съставки, които включват полизахариди, витамини, ензими, аминокиселини и минерали. Според учените, алое вера също притежава антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства, които подпомагат имунната система при почистване на организма от токсини и нахлуващи патогени. Тя съдържа много минерали, включително калций, магнезий, цинк, хром, селен, натрий, желязо, калий, мед и манган. Проучване показва, че алое вера всъщност съдържа витамин В12, който е необходим за производството на червени кръвни клетки. Това би било страхотна новина за вегетарианците и в частност за веганите, които често не получават достатъчно количество В12 чрез редовната си диета. Други проучвания показват, че приемането на алое може да направи витамин В12 по-бионаличен, което означава, че тялото може по-лесно да го абсорбира и използва.

Алое вера също е източник на витамини А, С, Е, фолиева киселина, холин, В1, В2, В3 (ниацин) и В6.  Освен че е отличен „препарат“ за почистване на тялото, премахва токсичните вещества от стомаха, бъбреците, далака, пикочния мехур, черния дроб и дебелото черво, алое може да предложи и ефективно освобождаване от по-незабавни заболявания, като лошо храносмилане, разстроен стомах, язви и възпаление на червата. Установено е също, че гел от алое вера ефективно лекува язви в устата.

Алоето може да се консумира направо от растението, но най-лесният и най-вкусният вариант е сок от алое, който можете да намерите в повечето магазини за здравословни храни. Можете също така да купите листата от много хранителни магазини. Можете да си купите сока и да го смесите с вашите сокове и шейкове или просто да го изпиете. Уверете се, че купувате чист сок от алое. На бутилката можете да намерите конкретни инструкции за дозиране, но би било разумно да говорите със здравен експерт.

Автор: Мартина С. Попова