Aло, Космос, чувате ли ни?!?

Aло, Космос, чувате ли ни?!?

17/01/2019 Off By djani

Човечеството винаги се е вълнувало от свръхестественото, конспиративните теории и необяснимите мистерии. Вероятно след години, ще изплува всичко засекретено, но до тогава разчитаме само на информацията, която ни се подава. На малки хапки и само каквото се прецени, че трябва да знаем.

Учените са открили многократни радиосигнали от дълбините на космоса. Когато източникът се срещна с астрономи за неопределен период от експлозии на радиовълни, той предизвика голямо вълнение в научния свят.  

Обяснението гласи, че само един от неизвестните източници на радиовълни е бил повторен. Това предизвиква вълнение в света на астрономическите науки, докато броят на повтарящите се бързи радиовълни, които са били открити досега, е нараснал до две.

Ingrid Stairs, изследовател в Университета на Британска Колумбия, направи следното изявление за важността на откритието, подчертавайки, че само един от откритите досега 6O бързи радиовълни е повторен 6 пъти и е известно, че повтарящият се сигнал идва от едно и също място:

“Бързите радио-изблици траят само милисекунди и излагат енергията, еквивалентна на енергията на Слънцето, в продължение на седмици, дори по-малко от 1 секунда.”

Всички изследователи са идентифицирали някои от 13-те експлозии за период от само три седмици и това е предоставило огромно количество данни на учените в търсене на ресурси.

По този начин радиосигналите могат да дадат доказателства за необичайната среда, от която са дошли, може би обяснявайки мистериозната технология на космическите цивилизации.

Най-малко 7 от 13-те открити радиовълни са записани като 400 MHz и това е най-ниската открита досега честота. Взривовете на радио вълни могат да бъдат повече, но те могат да бъдат по-малки от границите, които CHIME може да открие.  Няма ясна представа за източника на радиосигнали, но един от широко възприетите възгледи е, че такива радиовълни могат да се разпространят в резултат на изблици на енергия, създадени от звездите, които се сблъскват с черни дупки. Мощните радиовълни от дълбочините на космоса са открити за първи път от радиотелескопа Parkes в Австралия през 2007 г. Служителят на Американската авиационна и космическа администрация (НАСА) Алън Стърн повдига нова теория за това, защо хората все още не могат да общуват с извънземна цивилизация.

На конференцията, организирана от Американското астрономическо общество, Стърн обясняа възможността извънземните да са развили подводна цивилизация, за разлика от това, което очакваме.

Стърн изтъкна твърдението, че извънземните създания могат да бъдат в други части на галактиката.

Във вселената има 40 милиарда планети, които приличат на нашата планета. Може да отнеме повече време, отколкото смятаме, за напреднали цивилизации, за да се свържат с нас.

Тъй като разстоянието за пътуване на вълните, използвани от извънземни, може да е по-бавно, отколкото смятаме.

Слушаме пространството от 1984 г. насам и тази технология може да бъде доста примитивна.

Също така, вълните, които са на 32 светлинни години от нашата планета, все още не са достигнали до нас. Като се има предвид величието на вселената, посланието от първото „здравей”  към нас все още може да е на път. Нашето послание не е достигнало цивилизация, макар, че сме изпратили вълни в космоса преди повече от 100 години.

Според песимистичния сценарий можем да бъдем единствената цивилизация във Вселената, която търси други животи.

Но не…аз не искам да вярвам в песимистичният сценарий. Искам да вярвам, че някакви висши умове всеки момент ще дойдат внезапно  и ще ни помогнат да изтрезнеем от човешката си глупост… Моля ви, моля ви…ако ме чувате мили извънземни, сега…тук Джани…за вас от Зелен свят…очакваме ви с нови , гениални решения, защото ние очевАдно не се справяме, не можем да пазим родната планета, унищожаваме се едни други, мразим се….Дайте знак, че ви има…Моляяя…

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани