Атлантида? Дали?

Атлантида? Дали?

19/11/2018 Off By nina

Брегът на южната част на Испания е археологическа Страна на чудесата с хилядите си руини от древни римски и гръцки култури, но… Учени от частна фирма за сателитни изображения твърдят, че са открили доказателства за “изгубен град с огромни пристанищни стени” който според тях е построеният от легендарните атланти, преди повече от 10 000 години приказен град Атлантис.

През 400 г. пр.н.е. гръцкият философ Платон написал не историята, а “приказката” за Атлантида в диалозите си Тимей и Критий, написани около 330 г. пр. н.е., описвайки катастрофалния срив на остров, обитаван от морска цивилизация, използвала високи технологии 9000 години преди живота на Платон. Столицата на Атлантида имала “огромни входни стълбове, храм на бог Посейдон, огромни кръгове на обитаема земя, и всичко това е защитено от “огромни пристанищни стени”.

Независимо колко истина има в тази история, безброй експерти на “Атлантида” успешно са открили прочутия континент на места като: Атлантическия океан, Антарктика, Боливия, Турция, Германия, Малта и Карибите. Само преди два месеца “Експрес” публикува подобна статия, в която твърди, че един изследовател “най-накрая е открил Атлантида” в Сахара. Платон обаче, е кристално ясен къде се намира Атлантида: “пред устата, която вие, гърците, наричате „стълбовете на Херакъл “, т.е. Гибралтарския проток, на входа на Средиземно море.

Учените от Мерлин Бъроус са убедени, че са открили най-важната археологическа находка на всички времена, точно там, където Платон е казал – пред колоните на Херакъл “. Според доклад в The Daily Mail, Атлантис се намира” до град Кадис, Андалусия, центриран около Националния парк “Донана”, който според историците на Мерлин Бъроуз “някога е бил голямо вътрешно море”. Експертите на Мерлин Бъроус смятат, че са “намерили всички характеристики на Атлантида на Платон” и че “в южната и северната част на парка има още доказателства за древната цивилизация, а други 15 населени места са разположени по протежение на бреговата линия.“ Още повече, те открили доказателства, че градът е бил унищожен от цунами, отново, както казва Платон, че се е случило с Атлантида.

Морският историк Тим Акерс, ръководител на изследването в Мерлин Бъроус, споделя пред репортерите, че неговият екип “е събрал проби, в лаборатория в Модена, Италия, която се използва за тестване на древни римски находки. Резултатите от тестовете показват, че възрастта на находките е по-стара от римската или гръцката епохи и, че атлантите били по-напреднали. ”

Платон пише, че пристанищната стена е била дълга пет мили и половина и сателитните изображения доказват твърденията на Мерлин Бъроуз, че са “доказателства, които се виждат и днес от пясъчни дюни, където тази масивна стена е разрушена от огромен приток на вода “с невероятна дебелина 75 метра. Екипът също твърди, че “лабораторният анализ” на материали, възстановени от Испания, показва доказателства за вид цимент, който не е виждал преди, както и древна напреднала металургия. Намерено е зеленикаво синя патина върху древна комбинация от метали, покриваща някои от руините. Платон описва подробно патината върху сградите и структурите на градовете и храмовете, които съставляват този комплекс.

Андреа Карпи, инженер по космически материали, който коментира тестваните материали, споделя: “Можем да потвърдим със сигурност, че анализираните проби са били творение на древна цивилизация с високо развити строителни методи, което ме кара да вярвам, че говорим за цивилизация с много напреднала технология.“