Чудесата на зелевия сок

Чудесата на зелевия сок

26/11/2018 Off By nina

Клеопатра вярвала, че саламурата съхранява младостта и красотата и векове след това ползата от саламурата от киселите краставички и зелето не е изложила високата похвала на царицата. Саламурата върви много с хамбургери и сандвичи и освен като извор на младост, тя може да върши и други чудеса. Така че, преди да я изхвърлите, прочетете следното.

– Ако ви се схване кракът или ръката, масажирайте мястото леко, за да отпуснете мускула, затоплете или притиснете с изстуден предмет и си глътнете малко зелев сок. Ще се изненадате от резултата

– Излъскайте медните си съдове със саламура и всичко ще заблести отново.

– Накиснете пържолата в зелев сок. Естествените консерванти ще я омекотят, а и ще й придадат страхотен аромат.

– Зелевият сок е прекрасно слабително средство.

– Глътка-две саламура помага при продължително хълцане.

– Хапнали сте нещо по-мазно и си плащате за удоволствието с киселини и болки в стомаха? Изпийте чаша зелев сок. Помага!

– Ако сте се увлекли в играта на карти на плажа и сте изгорели, просто намажете изгорялото място със зелев сок.

– Ако сте вегетарианец и ви се хапва нещо вкусно, направете си хлебчета, замесени със саламурата от киселите краставички, като може да добавите и парченца от краставичките.

– Опитайте глътка саламура с чаша уиски. Дори може да си позволите разкоша на ръба на чашата да боднете и резенче кисела краставичка.

– Всички знаем за традиционната роля на зелевия сок – помага сутрин при махмурлук.

– Зелевият сок е полезен само през лятото за слънчево изгаряне. През цялата година, саламурата от киселите краставички може да се използва като пестицид, без никакви вредни химикали. Но непременно я разредете, защото саламурата може да изсуши почвата.

– Ако сте пипнали грип, правете гаргара със саламура и киснете краката си в зелев сок. Киселината и солта на течността ще направят чудеса за вас.

– Със зелев сок може да махнете скреж и лед от стъклата на автомобила си, да разтопите леда по пътеката. Значително по-безвредно е от лугата, която разпръскват по улиците – саламурата отделя по-малко хлорид. Пазете природата, използвайте зелев сок!