Даманхур – храмовете на човечеството

Даманхур – храмовете на човечеството

11/10/2018 Off By nina

Храмовете на човечеството са изящни произведения на изкуството, закътани дълбоко в сърцето на планината в Северна Италия. Представляват комплекс от осем зали, украсени със забележителни картини, мозайки, скулптури и стъкло, създадени, за да отпразнуват универсалната духовност.

Храмовете са построени чрез изобретателността и творчеството на така наречените даманхурианци, които са работили заедно, за да изкопаят планината изцяло на ръка. Това е една “невъзможна” мечта, която величае и вдъхновява хиляди посетители всяка година. Храмовете представляват зашеметяващ пример на свещено и светско изкуство, събрани като резонанс на ценности, важни за цялото човечество.

Всяка година хиляди хора от цял свят посещават тази голяма съвременна катедрала. Много от тях я използват като инструмент за лични изследвания и да отворят в себе си нови пътища към вдъхновение и творчество.

Храмовете могат да бъдат посещавани всеки ден. Те са на разположение за индивидуална или групова медитация, за отпразнуване на важните етапи на живота като сватба или приветствие на новородено дете.

Церемонии и ритуали на всички духовни училища по света са добре дошли. 

Храмовете са за тези, които обичат изкуството и архитектурата и търсят нова граница на човешка изобретателност и творчество, за тези, които искат да открият как група хора успяват да реализират “невъзможна” мечта и създават необикновена подземна конструкция, изкопана на ръка в скалата…

Тук може да бъдат видени залата на водата, залата на Земята, на сферите, на металите, Синия храм и лабиринта. Храмовете на човечеството са като голяма книга на знанието, посветена на универсалната духовност. Изображенията и символите в храмовете пробуждат чувството за свещено, което е основното наследство на всяко човешко същество.

Храмовете на човечеството са построени в точка, в която се синхронните линии – “реките” на енергия, които свързват Земята с космоса. Посещението или медитацията в храмовете създават възможност да се възползвате от този изключителен потенциал за собствен духовен, художествен и личен растеж.