Изкуство от есенни листа

Изкуство от есенни листа

31/10/2018 Off By nina

Смитането на падналите листа и изхвърлянето им в контейнера, сякаш те са боклук? О, не! Подобно нещо е невъзможно да се случи в Япония! Там хората превръщат есенните листа в картини. 

Цветовете на есенните листа често са толкова жизнени, че те са идеалната палитра за създаване на произведения на изкуството. В Япония много хора използват листата само за тази цел. Те събират все още ярки червени, жълти, портокалови, кафяви и зелени листа, разделят ги по нюанси и след това ги подреждат в композиции, които прекрасно се вписват в живата природа. Известно като изкуство очиба или изкуство на падналите листа, тази тенденция дава нов вид на средата по причудлив начин. Въпреки, че те са визуално възхитителни, съществуването на тези картини е краткотрайно. Веднага щом духне вятър, работата на художника отлита с бриза. 

Изкуството на падналите листа включва широк спектър от авторски творби. Някои художници имат предвид минимализма и формират прости форми, а други са много по-подробни и изкусни. Обикновено картините се правят навън – в гората, на улицата, в парка. Но има и картини, които човек може да закачи в дома си, на стената. Обхватът на дизайна е безкраен и с цветовата палитра на природата като начална точка художниците създават от прости потрети, през усмихнати фигурки, до мащабно реалистично живописно изкуство. Популярни герои като Хелоу Кити, Мечо Пух и Пикачу се появяват в тези картини и имат забележителен успех. Тук художниците често включват малки шишарки от иглолистни дървета, за да отделят цветовете или да нарисуват линии. Независимо от подхода, тези произведения на изкуството вдъхновяват да излезем навън и да направим своята собствена картина от есенни листа – дори и да е само за малко.