Куклата на Кралицата

Куклата на Кралицата

28/11/2018 Off By nina

Кралица Елизабет е добре позната и уважавана фигура, за която отдавна е известно, че много обича животните. Тези дни кралските наблюдатели и колекционерите на кралски принадлежности ще имат възможността да купят една от детските играчки на кралицата.

Куклата на младата кралица Елизабет, любим спътник по време на пътуванията й през 30-те години на 20-ти век, е открита и е на път да участва в търга. Кери Тейлър, търговец на дребно, специализирала в областта на модата и антиките, твърди, че куклата принадлежи на кралица Елизабет II, когато е била малка.

– Може би е била на около девет-десет години, когато я е получила.

С къдрави руси коси и зашеметяващи сини очи, изработени от стъкло – куклата е реликва от миналия век. И според „Експрес“ куклата, не изглежда чак толкова “зловеща”, поне според съвременните чувствителност.

Куклата има кадифено тяло, подвижни крайници и чувствено лице. Играчката се предлага с някои аксесоари за гардероба – бебешко синьо палто и обувки с розов акцент. Чорапите са в тон с меката розова блуза на куклата.

От всички предложени предмети, старинната кукла е била любима на младата Елизабет, тъй като както се вижда „нослето на куклата е доста изтъркано.” споделя тръжният търговец Тейлър. Според нея куклата наистина е била много обичана.

Играчката е изработена от Chad Valley Toys и е била запазена от бавачката на кралското семейство по онова време Клара “Алла” Найт, която децата наричали “леля Алла”. Куклата ще бъде продадена на търг в Лондон на 10 декември. Интересът към кралската играчка е наистина впечатляващ.

“Куклата наистина е прекрасен предмет и наистина сме развълнувани… Лични предмети, принадлежащи на кралицата, много рядко излизат на търг, защото тя винаги е била много дискретна… Младите принцеси по онова време не са били затрупани с играчки, така че това, което са имали, наистина е ценно. ” – споделя Тейлър.

Тейлър очаква куклата да бъде продадена на цена някъде между £ 800 до £ 1200, или $ 1,025 до $ 1,535.