Най-красивите пещери в света

Най-красивите пещери в света

16/10/2018 Off By nina

Има толкова много места, които да бъдат видени по целия свят. Някои от тези забележителни атракции са създадени от човека, докато други са естествени. Докато планират ваканциите си, хората продължават да търсят места, които са по-малко проучени и не са загубили своя уникален и естествен чар. Ако искате да посетите място, което буквално ще ви отнеме дъха, тогава мраморните пещери в Чили със сигурност ще ви оставят омагьосани. Красотата и спокойствието на това място се крие във факта, че е далеч от цивилизацията. Издълбана от езерото Генерал Карера в Патагония в Чили, тя е сред най-добрите атракции в Южна Америка. Езерото, само по себе си, представлява изолирано ледено езеро, покриващо границата между Чили и Аржентина, което го прави най-голямото езеро в Чили и четвъртото по големина в Аржентина.

Включено в списъка на местата, които трябва да видите преди да умрете, мястото е естествено образувание на пещери, издълбани в мрамора, благодарение на непрекъснатото влияние на водата върху стените от калциев карбонат през последните 6000 години, като по този начин са били оформени зашеметяващо красиви пещери. Стените са кристално чисти и гладки, отразяващи безбройните цветове, които украсяват тези пещери.

Всеки път, когато ги посещавате, ви очаква напълно ново приключение, което очаква да го проучите. С разликата в светлината и нивото на водата през годината можете да видите различни форми на тези пещери. От тъмно синьо до тюркоазено и най-светлото синьо, всеки остава омагьосан от това природно светилище. Учените казват, че това е фино смляна ледникова утайка, който дава на водата уникален цвят и чистота.

Фотографи от цял свят се стичат тук, за да уловят различните настроения на природния феномен. Пътуването се извършва с малки лодки,  които превозват туристите от брега в пещерите. Лодките са единственото средство за пътуване там поради ограничената достъпност на проходите, така че има много местни оператори, които правят половин час обиколка на мястото.

Някои хора са останали дотолкова очаровани от това изключително удивително място, че са построили ваканционни къщи близо до него, само за да преживеят живот в небето, докато са все още на Земята. Няма директни полети, които да ви отведат до мраморните пещери, но има някои туроператори, които организират пакети с автомобили, за да ви помогнат да ги посетите от най-близкото възможно летище, жп гара или автобусна спирка. Така че следващия път, когато планирате ваканцията си, не забравяйте да отметнете мраморната пещера в списъка с желания, струва си всяка стотинка или може би повече.