Oт Amazon назначават кучета

Oт Amazon назначават кучета

13/02/2019 Off By nina

Ако ви се е случвало да сърфирате в уебсайта на Amazon, вероятно сте попаднали на страница за грешка. Ако се чудите защо го споменаваме, ще ви подсетим – на всяка страница за грешка на Amazon се появява картинка на сладко кученце. Но освен като сладко извинение, че не сте намерили търсеното, тези кученца са там и по друга причина. Снимките не са на кучета-герои, това са кучета, които „работят“ в Amazon.

На снимката са показани името и детайли за кученцето, а това идва да докаже какв големи приятели на кучетата са от компанията. Те не изискват от служителите си да работят с кучета; те ги насърчават! Кучетата са се превърнали в такава отличителна част от фирмената култура на Amazon, че ги наричат “работници”. Но в действителност техните задача е да накарат потребителите да се усмихнат, да им се зарадват и да не се сърдят в случай на грешка! Според сайта на Amazon, рецепциите в заведенията на Amazon са снабдени с кучешки лакомства. Доплеровата сграда на Амазонка в Сиатъл има “кучешка палуба”, за да могат приятелите им да тичат и да играят. Amazon дори разполага със собствен парк за кучета, където кучетата на служители на Amazon и на не-служители могат да се разхождат свободно.

Тази възхитителна традиция датира от най-ранните дни на Амазонка, когато екип от съпруг и съпруга, който е работил в тогавашната компания, „назначава“ своите уелски коргита Руфъс, на работа. Руфъс стана нещо като талисман на компанията и служителите дори щяха да натиснат с лапата си с мишката, за да пуснат продуктите на Amazon. Днес наследството на Руфъс продължава да бъде в основата: в централата на Amazon работниците понякога споделят пространството с около 6000 кучета-спътници!

Сега, ако сте любител на кучета, може да се съмнявате, че служителите на Amazon могат да получат каквато и да е работа, изпълнявана със сладки кученца. Но според Лара Хиршфийлд, която е мениджър на “Woof Pack” на Amazon, ефектът е точно обратното! “Кучетата на работното място са неочакван механизъм за връзка”, казва Хиршфилд. “Нашите кучета добавят към забавната, динамична енергия на нашето работно място.” И ако сте обръщали внимание, знаете, че Amazon е доста успешна. Може би някои други компании ще следват ръководството на Amazon и ще започнат да стават по-приятелски настроени към кучетата.

Е, ако сте любител на кучета, не разчитайте, че служителите на Amazon ще предложат аквато и да е работа на сладкото ви кутре. Но, според Лара Хиршфийлд, която е мениджър на “Woof Pack” на Amazon, “Кучетата на работното място са неочакван механизъм за връзка. Нашите кучета добавят към забавната, динамична енергия на нашето работно място.” И ако сте обръщали внимание, знаете, че Amazon е доста успешна фирма. Може би някои други компании ще последват примера на Amazon и ще започнат да стават по-приятелски настроени към кучетата.

Превод от английски – Нина Жишева