Пазарите на Маракеш

Пазарите на Маракеш

26/10/2018 Off By nina

Маракеш е известен със своите оживени пазари, известни още като сук. От подправки до комплекти за чай и от облекло до богато украсени килими, пазарите в Маракеш предлагат широк асортимент от стоки за продажба. Дори и да не планирате да купувате нищо, разхождайки се около ярките пазари на Маракеш, това е преживяване, което не трябва да пропускате. С многобройните стоки, украсяващи тесните улички, които се извиват през медината, трудно може да се прецени къде един пазар свършва и къде започва другият. В Маракеш човек може да види най-очарователните пазари на света.

Djemaa el-Fna

Djemaa el-Fna е най-големият площад в голямата медина на Маракеш. Той е и една от най-посещаваните туристически атракции в града. В миналото Djemaa el-Fna е бил основният пазар в стария град на Маракеш. Днес сергиите продават редица стоки, включително арганово масло, произведено в други части на провинцията. Също така има много места за хранене на улицата, с кебапчета, охлюви, сладкиши и други малки закуски, както и заведения, където можете да седите и да се насладите на по-голямо хранене, като тажин или тангиа. Търговците на портокалов сок около оживения Djemaa el-Fna са особено популярни.

Mellah

Mellah е старият еврейски квартал на медината. Тук може да се намери богат асортимент от стоки, но районът е известен със своята богата гама от цветни тъкани и богато украсени аксесоари за производство на дрехи.

 

 

 

 

Сук el Attarine

Въпреки, че традиционно сук el Attarine е място за закупуване на подправки и аромати, тук човек може да намери всичко, да се потопи в шума и суетата на мароканския пазар. Огледалата във всички форми и размери отразяват близките лампи и чайници, а деликатният аромат на парфюмите и опияняващият мирис на подправки изпълват въздуха.

 

Сук Smata

Колоритен и светъл, сук Smata е номер едно за закупуване на традиционни кожени обувки. Ръчно изработен бабуучи (чехли) се предлагат в разточителен асортимент от модели и размери. Тъй като обувките могат да се носят вътре или навън, мароканците обикновено имат отделни двойки за вътрешна и външна употреба.