Селото на Небесната дъга

Селото на Небесната дъга

11/10/2018 Off By nina

Тайванското Село на небесната дъга се състои от украсени къщи, каквито не може да бъдат видени никъде другаде по света. Този малък жилищен комплекс за пенсионирани военни в град Тайчунг, Тайван, представлява цветно, сюрреалистично, хумористично и еуфорично открито изложение. Разбира се, всички обичаме да се занимаваме с детски игри, но в случая 93-годишният Хуан Юнг-фу (вече известен като Дядото на Небесната дъга), научавайки, че правителството планира да разруши комплекса и да премести ветераните другаде, грабва четката за боядисване и дава живот на въображаемите си картини.

Малкото, но забележително, село на Хайхонхуан – дъга на китайски, е най-популярната туристическа атракция на Тайчунг и е провъзгласено като селището на селфитата.

Само с 4-5 къщи, няколко пътеки и парк за игра, които ще ви отнемат не повече от 20 минути, за да ги обходите, но около 1 час, за да се състезавате за стенни пространства, в които да направите безбройните си селфита. И всичко това наистина си струва. Без предишен опит на художник, дядото на дъгата украсява повърхностите с примитивни картини на деца, котки, духове, извънземни, маймуни, ивици и вихри, за да спаси селото от разрушаване. Правейки своите селфита на фона на изрисуваните повърхности, хората изразяват своята благодарност към безценната работа на талантливия старец, който никога преди не е хващал четката.

  

Ако извадят късмет, най-вероятен в почивните дни, туристите дори могат да хванат Войнът на дъгата, който обикаля селището и се снима с хората, облечен като калейдоскопичен китарист или като Железният човек.