Smart Алтернатива за елха

Smart Алтернатива за елха

28/11/2018 Off By djani

Един от безспорните символи на настъпващите празници, несъмнено е коледната елха. Всяка година стотици хиляди дръвчета умират, за да може ние хората да празнуваме подобаващо. Какво се случва след като празниците отминат се досещаме всички. Колко време отнема на природата да възстанови щетите нанесени ѝ от нас?!? Въпроси, над които си струва да се замислим. Но разбира се, само мисленето няма да помогне много. Ето и някои конкретни идеи как да създадем красива алтернатива на коледна елха с подръчни материали. За щастие вече има доста хора, които предпочитат да украсят елха в саксия или изкуствена. Ето и конкретните идеи. Мисля, че ще бъде изненадващо, оригинално и добър пример за подрастващите. Да започваме. Време е.

 

Елха от стикери – снежинки. Леко, бързо и ефектно. Дори тематично.

Тънки клонки, декорирани с коледни елементи. Стилно и много елегантно.

Чудна идея със стълба. Оригинално. Има всички необходими елементви, дори влакче…

Цяла цветна композиция, наситена с любов. Добрата новина е, че след разглобяването ѝ, може да си ползвате отделните елементи непокътнати и с други цели.

Колаж от зеленина, шишарки и светлина. Лаконично решение, но все пак стои доста ефектно.

 

Елха от напречно изрязани кръгчета с различен диаметър от картонени рула. Ефектът се подсилва от поставените коледни елементи вътре в кръговете.

Висящи коледни топки в конструкция на елха. Впечатляващо, а толкова просто за изработка.

Елха от книги, които са декорирани с коледни лампички. Е, все пак изберете книги, които не четете в момента, за да оцелее формата все пак. Метафората ми се струва красива. Елха от знания.

Отново висяща, но композирана в осветена рамка елха от текстилни и картонени елементи.

Практична елха като рафтове допълнена от всякакви симпатични коледни елементи. Ако добавите стикери с буквите на децата, ще бъде още по-специална и лична.

Не знам по каква логика елементите на коледната елха са морски същества, но може би ако се загледаме в създателката ще открием отговора.

Може би за създаването на тази елха, ще ви трябва малко помощ от чифт сръчни ръце, които да сковат няколко дъски, но пък ще може да използвате елхата и други години, а ако махнете коледните елементи, през останалото време на годината може да бъде декорирана с други тематични елементи, каквито ви душа поиска.

Минимализъм в действие. Лайк.

Има и кулинари с чувство за хумор. Можете ли да се въздържите да не си изядете елхата?!?

Елха с доминиращ елемент – светлина!

Нямате право. След толкова много готини идеи, не правете като тази жена. Моля ви.

Нека бъде светлина

източник снимки: Google (ти си моята светлина)

автор: Тезджан Ферад – Джани