Уникалната Земя

Уникалната Земя

01/11/2018 Off By nina

Земята притежава места, напомнящи приказки, както и такива, където природата излъчва собствена магия. Вероятно един човешки живот няма да стигне, за да се обиколят всичките вълшебни кътчета на планетата, която е наш дом. Но все пак отнякъде трябва да се тръгне

Южна Исландия

Водопади, водопади, водопади. Исландия е била на радарите на любителите на природата през последните няколко години и се е превърнала в популярна дестинация с гледките, които разкрива. Извън Синята лагуна и живописната обстановка на Рейкявик също има много места, които заслужават една разходка до там. Селхалландсфос, Хайфос и Гълфос са, меко казано, зашеметяващи водопади, за които е трудно да се повярва, че са истински.

Остров Вагар, Фарьорските острови

Дом на единственото летище на Фарьорските острови, остров Вагар е един от 18-те острова, образуващи този атлантически архипелаг. С население от малко над 3000 души, Вагар е също толкова спокоен, колкото и спиращ дъха. Въпреки размера си, островът има 41 планини, четири големи езера и три големи водопада, което го прави фантастично и уникално място за разглеждане.

Кападокия, Турция

Разположен в Централен Анадол, Кападокия е идеална дестинация в Турция, натоварена с скални образувания “приказните комини“. Там може да се види Музеят на открито в Гьореме, койт представя 30 издълбани скални църкви и параклиси, някои от тях с фрески от IX век. Кападокия е известна и с това, че предлага балони с горещ въздух, за да види района от доста специален ъгъл.

Паро Такцанг – манастирът Тигрово гнездо, Бутан

Паро Такцанг, известен също като манастир “Такцанг Палфуг”, манастир Тигрово гнездо, е будистки храм, кацнал отстрани на скала в долината Паро в Бутан. Построен в края на 17-ти век, манастирът е бил унищожен при пожар през 1998 година. Реставрацията му, финансирана от правителството на Бутан, е завършена през 2005 г.

Гигантската статуя на Буда, провинция Съчуан, Китай

Гигантската статуя на Буда е невероятен подвиг на човешкото майсторство, разположен близо до Лешан в южната част на провинция Съчуан. Замислена е през 713 г. Деветдесет години по-късно хиляди работници завършат проекта, което го прави най-големият каменен Буда в света до днес. Еднакво крехка и сложна, статуята е обект на непрекъсната поддръжка под надзора на експерти на ЮНЕСКО. Косите на каменния Буда са свити в над 1000 кока.