Венеция на Изтока

Венеция на Изтока

20/10/2018 Off By nina

Тонгли е град в област Унджанг, в покрайнините на Суджоу, провинция Дзянсу, Китай. Известен е най-вече със своята невероятна система от канали, заради която е наречен Венеция на Изтока. Мястото запазва много от характерните черти на древния град У.

Градината за отдих и размисъл

Една от забележителните забележителности е градината Градината за отдих и размисъл. Тя е проектирана от художника Йенлонг и е построена от Рен Ланшенг през 1885-1887. През 2001 г. Градината за отдих и размисъл е призната, заедн с други класически градини от Суджоу, като място, част от световното наслество на ЮНЕСКО.

 

 

 

 

Луоксинг Джоу

Луоксинг Джоу е остров в езерото. На това място съществуват заедно будизъм, таоизъм и конфуцианство. Природата му е много красива. По време на пролетния фестивал, хора от цял Китай се стичат там, за да ударят камбаната за молитва.

 

 

Перлената кула

Това не е истинска кула, а просто модел, съставен от перли. Перлената кула е и името на известна драма. Намира се в градчето, защото в точно него се е случила вълнуващата история между Фангчи и Чен. Бащата на Фангчи бил прогонен от града и отишъл при леля си, за да я помоли за помощ, но когато леля му научила лошата новина за Фангчи, тя презряла бедните и отказала да му помогне. Братовчедът обаче, който бил много мил и любезен човек, тайно дал на Фенгчи перлената кула. И така, по-късно, Фангчин станал Жуангуан.

Трите моста

В градчето Тонгли има 55 моста, най-известните от които са трите моста – Тайпинг, Джили, Чангкинг Бридж. Всички представляват благословия. Хората отиват на тези мостове, за да измолят здраве и щастие в моменти, които са най-важни за тях – сключване на брак, раждане на дете, празнуване на рожден ден.