Тайните на сфинкса – Част I

Тайните на сфинкса – Част I

17/10/2018 Off By martha

Статуя на лъв в човешка глава, тази огромна, чудовищна структура не е единствената такава в Египет, но със сигурност е най-известната и най-голямата. Намиращ се в Гиза в близост до великите пирамиди, големият сфинкс все едно ги пази. Колкото и изумителен да изглежда има изключително много информация за него, която или не знаем или бива скрита от обществото.

Много от нещата, които изследователите казват звучат подозрително. От измислени функции на обекти без никакви доказателства до цялостното укриване на други, наистина трябва да се впуснеш и разучиш детайлите, че да разбереш цялостната картина.

За големият сфинкс твърдят, че е бил направен по заповед на един от първите ни известни фараони на Египет, като е поставено лицето му върху тяло на лъв, което подчертава неговото величие. Не само, че реално не знаем почти нищо за този толкова „велик“ владетел, но и няма никакви данни за това, а знаем, че древните египтяни силно са държали да записват всяко едно нещо, особено като става дума за фараоните им. Има изключително много доказателства, които не са общо познати като това, че главата на сфинксът е била преправена. Вероятно първоначално статуята е била огромен лъв, тъй като астролози потвърждават, че тя съвпада с позицията на съзвездието на зодия Лъв в небето. Много е възможно древните египтяни да са я намерили и да са решили да почетат своя владетел.

Друг изключително тайнствен факт е, че върху главата на статуята има запечатан отвор. При откритието на сфинксът кухината била разучена, но никои никога не прави снимки на вътрешността. Просто казват, че е къс канал без изход. Трябва да им повярваме просто така без доказателства? Рентгенови сканирания на структурата показва, че е възможно да има празноти из нея, които може би са проходи, но египетските власти строго забраняват на който и да е да прави каквото и да е по забележителността. Доказано е, че съществува камера под лявата лапа на сфинксът, но дори копаенето около или под него не е позволено.

 

 

Автор: Мартина С. Попова