Бебетата в Антарктика

Бебетата в Антарктика

06/11/2018 Off By martha

Хората понякога имат много глупави идеи. От бомбардирането на Пърл Харбър до създаването на лилав кетчуп можем да кажем, че ни се случва да не обмисляме напълно нещата. В сферата на не добри идеи е да родите бебето си в Антарктика – най-изолираното студено място на планетата без лекарска помощ. Колкото и нелепо да звучи това вече се е случило 11 пъти.

Тези антарктични бебета са част от една доста специална групичка. По-малко хора са родени в Антарктика от хора, отишли на луната. Какво и да си говорим, да си родиш бебето в Антарктика е малко безразсъдно.

Тогава защо?

Нека да се върнем в ХХ век. Световните войни са на лице, хората осъзнали, че емпиричната власт не работи и разбрали, че Антарктика съществува. Великобритания имала тенденция да изисква всяка територия. Заявили, че част от Антарктика е под великобританска власт. Други държави направили същото, но се появил проблем. Британската, чилийската и аржентинската част се застъпвали. Никой не признавал тези заявления, тъй като нямало постоянни жители.

Емилио Маркос Палма

Аржентина избрали да си решат проблема като направят бебета. През 1977г. основали военна база. Жената на генерала била бременна и когато достигнала до седмия месец я качили на самолет и прелетели до Антарктика. След около 2 месеца се родил Емилио Маркос Палма на 7 Януари, 1978г. В мислите на аржентинците, при положение, че вече имали антарктични граждани, Антарктика принадлежала на тях.

Чили решили да направят същото, но по-добре. Те изпратили новоженци с идеята, че не само ще се роди бебе, но и ще бъде заченато там. Това се случило на 21 Ноември 1984г. когато се ровил Хуан Пабло Камачо Мартино.

С продължение на времето общо 11 бебета били родени – 3 чилийски и 8 аржентински. Спокойно, всички майки и бебета били напълно здрави.

Вероятно се чудите какво направили Великобританците? Техния метод бил малко по разумен. Пратили военноморски флот и учени. Няма великобритански бебета родени в Антарктика. От множеството военни бази само аржентинската и чилийската имат жители. В днешни дни изглежда, че са решили да спрат да пращат бременни в Антарктика, което със сигурност е добра новина. Твърде опасно е да се излагат животите на граждани само за да се докаже претенцията за собственост на територия, негодна за нормален живот.

 

Автор: Мартина С. Попова