Грешната Анти – Троица

Грешната Анти – Троица

22/02/2019 Off By djani

Хората загрижени за здравето си и това на близките си хора, знаят, че за да контролират теглото и да подобрят състоянието на здравето си, трябва да свикнат да се хранят без т. нар. “трите бели отрови” – сол, захар и брашно.

За нормалното функциониране на тялото, човек трябва да изяжда средно около един килограм сол годишно. За съжаление, средностатически, човек яде около девет килограма сол годишно под една или друга форма (!!!) Проблемът е, че голяма част от тях се съдържат в различни закуски, като ядки, чипс и други, т. нар. снаксове. Освен това много хора са свикнали да солят храната, без дори да я опитат. Когато консумирате повече сол, отколкото е необходимо, тялото ви трябва по някакъв начин да компенсира това. То се опитва да разтвори излишната сол и задържа вода за него. В резултат на това, усещате подуване. Освен това, излишъкът на сол в тялото на човек, може да повиши кръвното налягане и да влоши храносмилането. Когато свикнете да ограничите приема на сол, веднага ще се почувствате по-добре. Храната, която ядем, съдържа сол сама по себе си, следователно няма нужда да се добавя.

 Втората бяла отрова е захар, която се съдържа в една или друга форма в много продукти. Отказвайки се поне един ден от продукти, съдържащи захар, ще почувствате промените в тялото си на следващата сутрин. Като дете сте свикнали да свързвате сладкишите с щастие, удоволствие и награда.

Ставайки възрастен, Вие продължавате да консумирате сладкиши, десерти, безалкохолни напитки и други сладки храни. Напълно елиминирайте  от менюто си храни, съдържащи захар и сол. Те са  всъщност “бяла отрова”. Ето защо, елиминирайки или значително намалявайки ги от менюто си, няма да получите нищо друго освен ползи. След като направите това, вие не само няма да почувствате глад, но и ще подобрите здравето си, ще станете по-енергичен и весел човек.

В интернет и социалните мрежи изобилства информация и групи за нисковъхлехидратно хранене. Резултатите на хората са впечатляващи. Просто разгледайте.

Третата бяла отрова, много опасна за човешкото здраве, са продукти, които съдържат бяло пшенично брашно (бял хляб, всички видове кифли, сладкиши, бисквити, гевреци и понички…).  Белотата на брашното се постига благодарение на изключително финото смилане на зърнените култури от пшеницата и отстраняването на повечето от хранителните вещества от нея.

В допълнение, брашното е подложено на избелване, което неутрализира полезните вещества, останали в него. В резултат се получава „инертна” храна, т.е. мъртва и безполезна. Няма никаква хранителна стойност в готовото пакетирано пшенично брашно. Всъщност, яденето на така апетитните – бял хляб, кифлички или гевреци само ще даде на тялото ви прости въглехидрати. Като изключите брашното от диетата си през целия ден, ще станете много по-енергични и по-весели.

Не на последно място, знайте, че изброените вещества изключително натоварват и затрудняват дейността на храносмилателната система плюс панкреаса, а това във времето в прегръдката на ежедневният стрес, води до тежки хронични болести.

Казва ви го диабетик от собствен опит. Бъдете бдителни спрямо здравето си или поне каквото зависи от вас де… Ако не можете да спрете консумацията им изведнъж, може да намерите здравословните им алтернативи. Имаме късметът да живеем във време, когато имаме избор.

източник снимки: Google

aвтор: Тезджан Ферад – Джани