Ето защо френските деца не страдат от дефицит на внимание

Ето защо френските деца не страдат от дефицит на внимание

22/07/2019 Off By nina

Не, не им дават хапчета! Французите имат и други методи.

Напоследък все повече деца страдат от дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD). Но Франция е една от страните, където практически няма деца, страдащи от ADHD, пише The Power Of Silence.

В тази европейска страна само един процент от децата са с диагноза хиперактивност. Освен това, само на половината от случаите са предписани лекарства. Това се дължи на факта, че френските психиатри и психотерапевти не откриват биологични фактори при ADHD (наследствена предразположеност, вътрематочно развитие, раждане и др.). Европейските лекари смятат, че единствената причина за диагностицирането на ADHD е социалният фактор.

Ако детето развие симптоми на хиперактивност във Франция, се препоръчва да се преразгледа, преди всичко, храненето. Лекарите откриха, че симптомите се влошават, след като децата ядат храни, които съдържат изкуствени оцветители или консерванти.

Трудно е да се спори с това. Като възрастни, ние преживяваме ефектите от химически преработени храни. Някои преработени храни имат мощен ефект върху понижаването на енергийните нива, настроението и мисловните процеси.

Young boy jumping in mid-air

Препоръчително е да се фокусирате върху по-здравословна диета, с много плодове и зеленчуци. И също така да се откаже от бързото хранене.

Втората важна точка – отглеждане на дете. Френските родители са много по-строги с децата. Създават и следват график за децата. Това учи децата да се самоконтролират.

За особено непокорни деца във Франция все още се практикува наказанието. Използването на колан не се класифицира като малтретиране. Тази практика често се използва като дисциплинарна мярка.

Лекарите смятат, че е важно да се променят поведенческите моменти и симптомите на хиперактивност изчезват. И това според тях е по-ефективно, отколкото да се натъпче детето с хапчета.

Американците фундаментално не са съгласни с тази система, така че виждат неврологично разстройство при ADHD, чиито симптоми са биологични дисфункции или дисбаланс на химикали в мозъка.

Що се отнася до американците, те са лесно повлияни от информация, която идва от уважавани източници, когато изследването се провежда от специалисти от Харвард или от университета „Джон Хопкинс“.

Много хора не разбират, че фармакологичните експерименти се финансират от компании за разработване на лекарства.

В допълнение, печалбите от продажбата на лекарствата се приспадат от разходите и на изследователи и на психотерапевти, предписващи курс на лечение.

Често лекарствата за ADHD имат сериозни странични ефекти. Те се считат за еднакво тежки като опиатите морфин или оксикодон.

В този случай е безполезно да се обвиняват лекарите, които предписват терапевтичния курс, защото те твърдо вярват, че вършат нещо добро, помагайки на деца с умствени увреждания.

Всъщност, правилно ли е да се поставят такива диагнози на деца?

Превод – Нина Жишева