Искате ли да спрете пушенето?

Искате ли да спрете пушенето?

27/11/2018 Off By martha

Тютюнопушенето е труден за спиране навик. За тези, които пушат от много години, спирането е още по-трудно, тъй като привикването към димът е станало напълно вкоренено в ежедневието им. Прекратяването на тютюнопушенето за много дългосрочни и тежки пушачи често означава пълна промяна в начина на живот. Колкото по-дълго пушите, толкова повече здравословни проблеми ще си причините.

  1. Преминете към Вейп:

Преминаването към електронна цигара не означава, че ще трябва да промените много. Тъй като можете да закупите електронна течност, която съдържа никотин, но никой от другите вредни химикали, можете да продължите да “пушите”, но без да приемате токсини ежедневно.

  1. Опитайте други терапии за заместване на никотина:

Никотиновата дъвка е отличен избор за тези, които работят дълги часове и нямат възможност да излязат да пушат. Този метод е безопасен и дискретен на публично място. Никотиновите инхалатори са друг популярен вариант, тъй като те могат да се използват на обществени места, което ги прави идеални за дълги полети или влакове.

  1. Наградете се:

Едно от най-хубавите неща за отказване от пушенето е парите, които ще спестите. Поради това ще можете да отделите малко повече пари за себе си, например да си купите нещо хубаво да носите с парите, които сте запазили.

  1. Подкрепа от семейството и приятелите:

Независимо дали вашето семейство и приятели са склонни да излязат с вас за цигара или са се опитвали да ви накарат да откажете тютюнопушенето от векове, получаването на тяхната подкрепа със сигурност е безценно. Добра идея е да говорите с тези, които са най-близки до вас и да им съобщите плановете си. След това можете да измислите идеи за това, как те могат най-добре да ви подкрепят в постигането на тези цели.

  1. Намерете добра причина:

Не на последно място, тези, които имат валидна причина да спрат пушенето, са склонни да вършат най-доброто. Може би се притеснявате за ефекта, който вашето пушене ще има върху вашите деца, или може би сте загрижени за собственото си здраве. Не пренебрегвайте здравето си! Може би причината ви е, че изразходвате твърде много пари за пушене и бихте искали малко повече финансова свобода в живота си. Ако е лично за вас, значи много и ще ви мотивира да се откажете, а след това да се придържате към това.

 

Автор: Мартина С. Попова