На сумо ресторант в Токио

На сумо ресторант в Токио

27/11/2018 Off By nina

Рьогоку е център на японския професионален сумо свят. Така че е особено подходящо, че единственият в града сумо тематичен ресторант, Хананомай, да се намира тук.

В средата на сумо ресторанта Хананомай се намира истински сумо пръстен или дойо. Пръстенът се използва от изпълнители, музиканти, певци или пенсионирани сумо борци за забавление на клиентите вечер. В ресторанта може да се насладите на същите песни, които традиционно се пеят в турнири, барабанисти и разбира се се отнасят към всеки случаен мач на сумо. Ако апетитът ви е като на сумист, тук можете изядете и да изпиете цели купища храна и напитки – nomihōdai и tabehōdai, които може да поръчате предварително онлайн.

                              

Любовта на сумото не спира дотук. Дори менюто на Хананомай да е вдъхновено от сумото, то служи и за представянето на сумиското блюдо chanko-nabe или сумиско задушено. Възможно е да решите да бъдете предпазливи с тази храна, все пак chanko-nabe се яде от професионалните сумо борци като част от режима им за наддаване на тегло.

Хананомай отвежда посетителите обратно в периода на Едо, когато борбата сумото процъфтява. Декорът включва плъзгащи се врати и помещения с керемидени покриви, декорирани с произведения на изкуството, изработени в стила на японския печат. Наред с забавленията, които се фокусират върху традиционните японски изкуства, всичко това допринася за празничната Едо атмосфера в стил изакая – типични японски кръчми, в които хората се отбиват да пийнат след работа.

Ryogoku Happyakyacho Hananomai е напълно на мястото си в Рьогоку. Историческият квартал е дом на по-голямата част от японските професионални сумисти, както и на Ryogoku Kokugikan, голямата покрита зала за сумо в Токио, където всяка година се провеждат многобройни официални турнири.