Какво да си похапнем в Малайзия

Какво да си похапнем в Малайзия

01/04/2019 Off By martha

Започнете в Сингапур и пътувайте до Малайзия. От горещия, равен южен край до хълмистата север ще видите влиянието, което китайските, индийските и арабските търговци имат върху кухните на региона през последните две хиляди години. В Сингапур, потърсете кетам лада хитом, специалност „уличен ястреб“, ароматизиран с джинджифил, свежа куркума и черен пипер.

В Малака, древно пристанище за търговия с подправки на западния бряг на страната, опитайте ястия, които съчетават китайски и индийски съставки с малайски кулинарни чувства, като попия – пълнени китайски ролца, заливани с типично малайски сос от фъстък.

След това пътувайте с автобус до Куала Лумпур, най-големия град на Малайзия. Кулинарната идентичност на трите му милиона жители е оформена от трите етнически групи, които живеят там: малайците, китайците и индийците. Разходете се из Чайнатаун ​​и се насладете на отличните цени. Вземете екскурзия до Кампунг Бару, един от малайските анклави в града, и се насладете на нази лемак – кокосов ориз по малайски стил с аромат на джинджифил. Посетете района на Брикфийлд за автентичен вкус на Южна Индия или се насладете на елементите на всичките три в уникалните ястия в Куала Лумпур като каре лакса – една от най-вкусните ястия с юфка в Югоизточна Азия.

Прекратете пътуванията си в Джордж Таун, град на малкия малайзийски остров Пенанг. Уличните храни достигат до своя южноазиятски апогей тук: изглежда, че всеки квадратен сантиметър от публичните недвижими имоти е зает от продавачите, които предлагат своите изкусителни изделия.

Автор: Мартина С. Попова