Лошото време – бич или подарък?!?

Лошото време – бич или подарък?!?

12/11/2018 Off By djani

Зимата идва. Може би има възрастни, които обичат този сезон, но откакто пораснах, аз хич не я обичам. Все пак има някои занимания, които осмислят и лошото време. Неща, които придават уют и очарование. Хайде да помислим кои са те.

Лошото време е чудесен повод да си останете вкъщи… Срамота, къщата ви е заприличала на крайпътен хан. Я си спомнете, от кога не сте правили основно почистване. Командировайте някъде мъжа и децата, запретнете ръкави… абра- кадабра и нека всичко да заблести.

Бележка – купете на децата домашни пантофи, които не се пързалят, да не стане някоя беля по излъсканият под.

Имате почивен ден, а навън сякаш някакви облачни същества са си устроили състезание за подливане с кофи вода. Направете списък и всички заедно играйте на забравени домашни игри. Ключовата дума тук е – Заедно!

Поканете или вие самите отидете на гости. От лични наблюдения знам, че в големият град уговорките от типа „крайно време е да се видим” отнемат между 1 и 6 месеца. Мобилизирайте малко въображение, пригответе нещо вкусно и се отдайте на общуване с близки приятели, които ще ви заредят с положителни емоции за цялата работна седмица.

Отидете на закрит плувен басейн. Ползите от самият спорт са многобройни, а разнообразието ще ви усмихне.

Ако обичате да танцувате, запишете се в някой клуб за начинаещи. Палитрата от жанрове е богата. Освен раздвижването, социалните конктакти извън ежедневната ви среда ще ви обогатят.

 

Отидете на някое културно мероприятие – концерт, театър, кино, музей… каквото и да изберете, няма да ви е излишно. И душата има нужда от храна.

Ето една идея как да бъдете добър пример за подрастващите, да прекарате заедно почивният ден и в същото време наоколо да е тихо и спокойно… Мислите, че това е абсурдна комбинация. Ще ви изненадам, че бъркате. Определете един ден в седмицата (или вечер), която е посветена на четене. Нека всеки си избере книга, която му е интересна и в продължение на няколко часа всеки да чете. После коментирайте прочетеното като вид литературна дискусия. Ако възрастта на децата позволява, може книгата да е обща.

Следващата идея не е за мързеливи хора. Поканете съседски деца, предоставете кулинарни и безопасни кухненски материали и устройте кулинарен уъркшоп за децата, докато майките пият кафе в съседната стая. Само не знам, после как ще почистите, но имам една близка, която е шеф на фирма за почистване. Може и да ви бъда полезна.

Организирайте домашно кино за вас и приятели. И ако искате да знаете изобщо не говоря да си купувате система за домашно кино. Просто поканете няколко близки на душата ви хора, пуснете си филм и го гледайте заедно.

Помислете добре и свършете дълго отлагани дребни неща за вършене. Например, поглезете се.

И накрая, помнете, че сме щастливци да живеем в страна, в която все още има 4 сезона.  Рано или късно, лятото ще дойде.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани