Микровълновите печки – вреда или удобство

Микровълновите печки – вреда или удобство

02/11/2018 Off By martha

Микровълнови печки има в почти всяко домакинство. Но малко хора си дават сметка колко опасни са за здравето и за околната среда. Пестенето на няколко минути с тези печки не компенсира рисковете, които те носят.

Дълготрайното хранене с обработвана в микровълновата печка храна води до увреждане на мозъка. Човешкият организъм не може да разгради неизвестните странични продукти, създавани в микровълновата храна. Дори създаването на мъжки и женски хормони се прекроява или видоизменя от дълготрайното ядене на храна от тези печки. Последиците от страничните продукти остават трайно в човешкото тяло.

Минералите, витамините и хранителните добавки в микровълновата храна намаляват рязко или се изменят, заради което организмът няма никаква полза от тях или приема изменени съставки, които не може да обработи. Минералите в зеленчуците се изменят в канцерогенни свободни радикали, когато се готвят в микровълнови печки. Микровълновата храна причинява стомашни или чревни ракови тумори. Това обяснява и рязкото нарастване на рака на дебелото черво в развитите западни държави. Причинява и дефицит на имунната система чрез изменение на лимфите или на кръвния серум. Също води до загуба на памет, концентрация и спад на интелекта.

Как работят микровълновите печки?

Микровълните са една от формите на електромагнитната енергия, които се движат със скоростта на светлината, но в микровълновите печки те са използвани като енергиен източник за сготвяне на храната. Всяка микровълнова печка има магнетрон, в който електроните са под въздействието на магнитното и електрическото поле. Микровълновото излъчване взаимодейства на молекулите на храната. Цялата енергия променя полюсите си от положителна на отрицателна във всеки цикъл на вълната.

Целия процес води до сблъскване на молекулите, които нагряват храната. Нарушава и околните молекули, като ги откъсва или деформира. Не допринасяйте допълнителни щети на тялото си само, защото е по-лесно. Използвайте традиционната печка, тя няма да ви нарани.

 

Автор: Мартина С. Попова