Моделите преди и сега…

Моделите преди и сега…

01/05/2019 Off By djani

Моделите винаги са били обект на подражание на младите момичета. Често инструмент за манипулация и прокарване на търговски интереси. Същества оцеляващи в жесток свят на агресивна конкуренция и правила от стомана, външният вид и внушенията им се променят с годините.

Скоро попаднах на снимка на един от най-успешните съвременни модели и се зарадвах как тази жена няма нито една снимка, на която да изглежда нещастна или дори уморена. После я погледах и как дефилира. Тя е като двукрак жив вулкан, само, че бликащ от щастие…Наистина ли са толкова щастливи моделите или това е изключително успешен пиар ход на производителите?!?

Достигнали буквално до върховете на модната индустрия, преборили хиляди други и успели да се задържат на ”върха”, те позират  – красиви, бляскави и искрящи, и техният живот изглежда съвършен.

Спомнете си предишният вид на моделките. Те изглеждаха на ръба на анорексията и гледаха сърдито в обектива. Аз все се шегувах, че се сърдят, защото са гладни…

Измежду всички бляскави момичета минаващи по звездният небосклон на модата, някои се оказват без възраст и продължават да са част от света на голямото ДобрУтро… Стават лица на различни световни брандове и козметични марки, а по-предприемчивите от тях дори успешно налагат свои линии.

Има едни момичета, обаче, които разбиха световният ми рекорд за „щастливи моделки”. Наричани предвидливо „ангели”,  в световната марка налагаща тази политика, те се загнездиха в сърцето на милиони хора по света. Всички тези момичета са доста далеч от представата за болнави, кльощави и недохранени момичета, страдащи и ожесточено броящи калории. Най-вероятно, изящните им тела са резултат от огромна воля и труд, само, че докато ги гледаш как почти танцуват, дефилирайки, калориите са последното нещо, за което се досещаш като зрител.

Те не просто се усмихват, те преливат от щастие. Те са жизнени, бляскави и енергични. В сравнение с предишните изпити, студени и нещастни лица, които гледахме, тези грациозни същества са на светлинни години разстояние….

Дали, защото са едни от най-красивите и добре платени модели в света, дали, защото делят сцена със също толкова популярни певци в шоата на марката или просто следват правилата, за мен е загадка…

Факт е, че всички са доволни. Зрителският глад за зрелище, джобът на производителите, надявам се и самите моделки…

Шоуто трябва да продължи!!!

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани