Най-опасната пътека

Най-опасната пътека

19/10/2018 Off By martha

Пътеката Ел Каминито дел Рей на границата на Испания е известна като най-опасната, най-неравната и най-смъртоносната в света. Построена в началото на XX век от моряци и затворници, които са работили там тя била използвана за да може да се направи връзка между две водноелектрически централи.  Пътеката била наречена Ел Каминито дел Рей или в превод „Малката кралска пътека“ след като по нея преминал крал Алфонсо XII.

През онова време пътеката представлявала просто метал забит с огромни пирони към камъка след което бил излят цимент отгоре. Може да е имало някакво перило, но по никакъв начин не е било безопасно по модерните стандарти. С времето пътеката излязла извън употреба и малкото път почнал да се руши. Но това по никакъв начин не спряло хората в търсене на адреналин. С популяризирането на интернет все повече и повече хора разбирали за него и разнасяли информацията на световно ниво. Има видеа в интернет от началото на XIX век как хора от цялата земя се опитват бавно да си проправят път по остатъците от пътеката.

Това не е видът й днес. Поради голямо количество хора, които паднали от голямата височина и починали е трябвало да се направи нещо, за да се спре. Властите решили да затворят това място и да забранят посещението му. Това не помогнало. В преследване на адреналина, авантюристите сега искали да преминат по най-опасната забранена пътека в света.

С течение на времето намерили решение. Построяват нова пътека върху руините на старата като я строят по модерните стандарти за безопасност. Вече има високи релси, посетителите са длъжни да си слагат каски, има пазач, които проверява всеки за билети има интернет и тоалетни на двата края. Тази идея проработила. Все още доставя адреналин, но сега реално няма възможност някой да падне от пътеката. Сега красивите изгледи са достъпни на всеки, които не се страхува от височини.

 

Автор: Мартина С. Попова