Най-умното животно

Най-умното животно

13/10/2018 Off By martha

Човека е изключително умен като вземем предвид всички други същества на планетата ни. Разнообразните неща и постижения, които сме успели да постигнем далеч отвъд способностите на което и да е животно. Въпреки това, не бива да подценяваме умствените им способности. Нека да видим как се степенуват.

Поглеждайки към маймуните, не стига, че действията които правят са плашещо човешки, скорошни изследвания показват, че те вероятно имат по-добра къса памет от човека. От друга стана шимпанзетата показват огромна липса като става дума за социална интелигентност. Както проучвания показват, малко дете има много по-голям шанс да наблюдава някой и да разбере какво човека се опитва да направи от колкото която и да е вид маймуна. Кучетата са реално по близко до социалните разбирания на дете.

Гарваните имат доста добра репутация като става дума за интелигентност. Тези животни използват разнородни инструменти да си изкарат или прекарат храната си, която е главно насекоми и червеи. Тестове под формата на пъзели показват, че гарваните могат да бъдат поставени на нивото на 5 до 7 годишно дете.

Делфинте са също животни с добра репутация. Начините, по които те комуникират са доста сходни с тези на човека, макар да има очевидни разлики. Хората виждаме с очите си и комуникираме с звуци. Делфините правят нещо подобно, но при тях те могат да комуникират изображение чрез звуци. Все едно ако хората можеха да говорят с холограми.

Друго животно, което вероятно би ви учудило е слонът. Не стига, че те се познават в огледалото, но хората са успели да научат слон как да рисува и той нарисувал слон. Не само това; те показват изключителна интелигентност като става дума за емоции. Изглежда, че те изпитват също толкова силни емоции като любов, омраза и силна мъка точно като хората.

Лимитите за еволюция на всички животни е безкрайна при положение, че ние сме стигнали до тук, защо да не и те?

 

Автор: Мартина С. Попова