На почивка в Русия

На почивка в Русия

14/11/2018 Off By martha

Русия със сигурност има изключителна архитектура като Двореца в Санкт Петербург или Кремъл в Москва. В посещението на различни държави естествено, че трябва да се запознаем с етикетите на обществото. По-точно с нещата, които не е прилично да се правят там.

Преди да започнем, вероятно е нужно да се подчертае, че не трябва да се впускате в пътуване с предразсъдъци към Русия. Каквото и да сте чули, каквото и да са ви казвали, не позволявайте това да развали една потенциално прекрасна почивка. Отидете и вижте само с очите си.

Не си забравяйте рублите. Те са официалната валута на Русия, което означава, че ще трябва да обмените парите си. Еврото може би ще бъде прието на някои места, но повечето ще ви откажат. Ако си мислите да използвате карта в големите градове вероятно ще проработи, но главно гледайте да имате пари в брой. Добре е да ги обмените преди да стъпите на руска земя.

Също трябва да се спомене, че Русия не е от най-евтините държави за посещение. Не се учудвайте ако видите две различни цени и вие, като посетител, трябва да платите по високата цена. Повечето музей са устроени по този начин и не се опитвайте да се измъкнете, няма да ги забаламосате.

Важно е да останете на щрек. Това важи за всички големи градове с много туристи, като Москва или Санкт Петербург. Внимавайте с багажа си и личните си вещи защото не е рядкост крадци да примамват туристи за да ги ограбят.

Не пропускайте църквите. Много хора не се интересуват от религия по една или друга причина, но това не означава, че не можете да влезете в църквите. Те са наистина прекрасни с хиляди икони и изображения, които не са за изпускане. Те са толкова красиви от вътре колкото и от вън.

Хората не са толкова отдръпнати, колкото много смятат. Познаването на минимален руски може наистина да ви помогне. Научете няколко думи и ще видите как руснаците биха любезно ви помогнали.

Стига да не говорите лошо за тях докато сте там всичко ще бъде наред. Руснаците са горди хора и се застъпват за традициите си. Правилата са доста лесни и всеки, който ги следва непременно ще има прекрасна почивка там.

 

Автор: Мартина С. Попова