Незабравими пътувания с влак през Япония

Незабравими пътувания с влак през Япония

11/06/2019 Off By martha

Туризмът в земята на изгряващото слънце се е повишил рязко през последните години: Рекордните 2,8 милиона международни посетители се спуснаха през март 2019 г., поставяйки страната добре на път да постигне целите си за олимпийски туризъм за 2020 година.

За да се пазите от тълпите, докато все още виждате забележителностите, които не могат да се пропуснат, си закупете японската железопътна карта. С ваучери за 7, 14 или 21 дни, разгледайте влаковете, автобусите и фериботната мрежа от край до край.

През 1643 г. шогунатният учен Хаяши Гах нарекъл “Трите най-добри изгледи на Япония: островите, покрити с бор на Мацушима Бей; Плаващия храм Исукушима в Хирошима; и пясъчния мост на Киото, Amanohashidate.” Планирайте есенно пътуване, за да видите тези гледки в най-добрия си вид. В Мацушима опитайте миди на скара, след това спрете за говеждият език в Сендай, преди да опитате деликатната традиционна кухня на Кайсеки в Киото и да завършите в Хирошима с окономияки, емблематично следвоенно ястие.

Друг маршрут, който можете да си харесате е от Токио вземете курсовия влак до Каназава, чиито сгради от епохата са били пощадени от бомбардировките от Втората световна война. Посетете източния квартал за чай и стария храм на нинджата. След това вземете ограничения експресен влак до Киото, за да преминете през древната пътека на торийските порти в храм Фушими Инари, да пиете от свещените води на храма Кийомидзу и да опознаете замъка Нидзо от 17-ти век, преди да продължите към Нагасаки. Единственият град, останал отворен за чужденци по време на изолацията в Япония, 214 години, Нагасаки е домакин на исторически заведения за хранене и вековни фестивали, повлияни от външни култури. Също така е дом на скрито християнско население, чиито села и църкви са обявени за обект от световното наследство на ЮНЕСКО.

Зимата и лятото предлагат свои собствени приключения, но истинското шоу се случва през пролетта и есента. Две японски забавления – ханами, или гледане на цветя, и койо, или пъстроцветни листа – придават на селските райони розови цветове около април и огнени листа в края на септември и началото на октомври.