Опасни кучета

Опасни кучета

21/11/2018 Off By djani

Кучетата са чудесни домашни любимци. И да,  при определени обстоятелства,  всички кучета могат да бъдат опасни. Но според мен, хората често са по-опасни  без определени условия. Ние сме си опасни от глупост. Интернет ежедневно прелива от ожесточени спорове между родители и горди собственици на кучета. Ако всички спазваме правилата и се съобразяваме, може би за всички ще е една идея по-спокойно и приветливо по време на разходките. А и ползите от общуването на децата с животните е доказано.

Има проучвания, според, което са селектирани най-опасните породи.

Твърденията са основани на материали от Американската асоциация на ветеринарните лекари и Американското хуманитарно дружество.

В резултат на това е съставен списък с 10-те най-опасни кучета в света.

Далматинци

Изненада. Според проучването една от най-опасните породи в света са далматинците. Това са интелигентни и енергични кучета, които често стават част от семействата. Тази порода се отличава с чувствителната си природа и отлична памет.Има примери за тяхното агресивно поведение спрямо човек и дори собственик.

Боксер

Независими и упорити кучета, които, противно на името си, не участват първосигнално във всеки конфликт. Отличават се с весело разположение на духа, игривост и сила.

Преса Канарио

Без тази порода, списъка нямаше да е пълен. Преса Канарио, или кучетата  от Канарските острови, са използвани за защита на добитъка. Напоследък обаче тя се появява като куче пазач, тъй като тя лесно може да се справи с човека. Атаката на Преса Канарио се смята за абсолютно безнадеждна за жертвата. Респект.

Чао-чао

Това е една доста скъпа порода. Не изглеждат агресивни, но без подходящо обучение може да се превърне в най-опасния домашен любимец. Това е една от най-старите породи кучета. То да ви призная мен най-много са се пробвали да ме хапят някакви дребни породи като пинчери и някакви булонки, което затвърждава правилото, че животното лае и хапе, когато се почувства застрашено.

Доберман

Доберманите са опасни и силни кучета, които могат да бъдат много агресивни. Има развит интелект и чувство за преданост. В случай на провокация стават агресивни (а кой не става, Будда, ти седни моето момче), но напада само, ако собствениците или самите те са в опасност.

Ескимоско куче – маламути

Нуждаят се от много упражнения и постоянно обучение. Ако вниманието им не е ангажирано, те ще покажат агресия. Обичат да копаят дупки.

Ескимоско хъски

Това е порода, подобна на вълка. Вкъщи може да бъде отглеждана, но се нуждаят от постоянни упражнения, за да не се отегчават. Хъските са известни със своята интелигентност и енергия, но се смятат за първокласни стражари. (Преди години, брат ми имаше такова куче. Изящно и умно, един ден ми го повери и то избяга. Още помня как се удоволстваше от фактът, че го гоня на около 100 м. дистанция, определяна от него. Накрая като се насити да тича, а аз бях полуумряла от страх, че ще го изгубя от поглед, доброволно спря и ме остави да го „хвана”… каква наивност. Сигурно картинката отстрани е била доста смешна – облян в ентусиазъм тичащ вълк  сред градската степ и изплезена тийнеджърка след него)

Немска овчарка

Това е едно от най-агресивните кучета. Породата е известна с висока интелигентност и грижа, и следователно се използва от правоохранителните органи за специални операции. (Който не е гледал прословития филм, с немска овчарка в главната роля,  минимум 234 пъти като дете, веднага да навакса, защото кучето е чудесно)

Ротвайлер

При липса на обучение,могат да бъдат особено страшни. Растат доста големи и масивни.Теглото им може да достигне 60 кг. Имат добре развито чувство за територия, поради което се използват като първокласни пазачи.

Питбул

Най-опасното куче в света, разбира се е питбулът. Породата е развъждана специално като бойно куче. Но всяко правило си има изключения. Имам двойка близки приятели, чийто питбул е кротък и гальовен като бебе…

Въпреки, че собствениците на кучета са особена порода хора и изпитвам затруднения в общуването си с тях, особено по детски площадки, смятам, че с взаимни компромиси, любов и разбиране може да се получи едно доста полезно общуване за всички страни, въпреки страшната статистика.

източник снимки: google

aвтор: Тезджан Ферад – Джани