Острови мечтанОс Гъркос

Острови мечтанОс Гъркос

17/01/2019 Off By djani

Със своите общо 227 населени острова, заобиколени от кристално чисти води; със своите плажове и пейзажи от световна класа, е съвсем естествено Гърция да бъде една от първите туристически дестинации, когато масовият туризъм започна преди няколко десетилетия.

Въпреки че обобщеният термин „гръцки острови“ е много общо казано, защото всеки един от тях има свой собствен характер. Някои от тях са скалисти, а други зелени. Някои са планински, други са равни.

Много от тях са известни с нощния си живот, а други са идеални за спокойна почивка. В тази статия се опитах да ви събера някои от най-популярните острови като дестинации за отмора и развлечение. Какво пък… мечтите никой не може да ви отнеме, а и вече не е толкова недостъпно. Отпуснете се. Започваме.

Най-големият гръцки островКрит има различна местна култура и ще задоволи всичко, което търсите. Наситени туристически курорти, прекрасни стари градове като Ханя и Ретимно, невероятни пустини плажове (особено на южното крайбрежие), планински села и най-добрата храна сред всички гръцки острови.
Ако Гърция има магически остров, то Хиос определено е. Този по-малко известен остров, щастливо седи в североизточната част на Егейско мореХиос е най-известен със своето отглеждане и производство на мастика, ароматна смола, която се образува в сълза, която идва от дърветата, растящи в плодородния район 

Матихохория

Корфу – Прекрасните плажове привличат хиляди посетители всяко лято и както във всеки голям туристически ориентиран гръцки остров, диапазонът от празници, на който може да се насладите, е огромен. Старият град с двете крепости е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, а природата е едно от най-добрите на всеки гръцки остров . Красивите  плажове с невероятни сини води от източната страна привличат хиляди посетители всяко лято .

Хидра е един от най-красивите гръцки острови с уникална архитектура, която е запазена поради строга политика на развитие. За да отидете на един от пясъчните плажове на острова, трябва да наемете морско такси. В дълбоките сини води точно до пристанището са местата, където повечето хора отиват да плуват.

Твърди се, че Миконос  има най-добрите плажове в страната и най-луд нощен живот в Гърция. Можете да си направите слънчеви бани на красиви шезлонги на плажа и да се насладите на нощите в тесните улички на живописното село, движещо се между барове и клубове. Не забравяйте да носите със себе си най-добрите парчета от вашия гардероб и цялата си енергия.

Вероятно най-типичният от гръцките острови и удобна база за остров с надежда около Цикладите  заради отличните си фериботни връзки e Парос. Плажовете, нощният живот и възможностите за настаняване са над средните нива и много туристи се връщат година след година. Повечето нощни заведения са съсредоточени в живописната Naousa и лесно можете да намерите тихи и изолирани плажове, ако искате да се отпуснете и да се насладите на сините води.

Някога дом на едно от седемте чудеса на света “Колос“, остров Родос е една от най-ранните туристически дестинации в страната. Той е белязан от прекрасният средновековен стар град. Има много места за разглеждане на забележителности и редица музеи, които ще ви дадат културно алиби между дългите дни на хубавите плажове и пикантните нощи.

Има и още много… размечтах се… не съм тук… ако редакторът ме търси, предайте му, че ментално ме няма тук изобщо в момента…

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани