Остров Миконос

Остров Миконос

24/11/2018 Off By martha

Може би сте виждали снимки по социалните мрежи от този прекрасния остров Миконос, намиращ се в Гърция. Той наистина е една добра дестинация за почивка. Притежава уникална атмосфера, която бързо ще ви опияни.

Миконос привлича хиляди туристи всяка година от всеки ъгъл на света. Това се случва повече от половин век и днес островът е добре подготвен да приеме и да обслужва всички тези посетители. Мястото е лесно достъпно, тъй като има свое собствено летище със свързващи полети до най-големите градове по света. Има и ново пристанище, което може да приеме голям брой частни яхти. Пристанището свързва острова с Атина, както и с други острови в Егейско море. За това случайно ако се на почивка в столицата спокойно можете да посветите един от дните на този красив остров.

В началото Миконос стана известен като идилична лятна дестинация за хипита и нудисти. В края на 60-те години някои от по-богатите хора в света откриха таен “рай” с дива природа и красиви плажове, където почти всичко било позволено. Кой не иска такава почивка? Големи луксозни хотели и вили са били построени, за да обслужват богатите и известни. Миконос се превърнал в огромен, пищен курорт и място за купони.

Повечето хора биха се съгласили на три основни причини да посетят острова – красивите плажове, клубовете и заведения, какво и цената на престоя.

Миконос има над 30 плажа, които варират от скалисти до пясъчни, от ветровити до защитени, от организирани до уединени. Повечето южни плажове са организирани и имат мек пясък и спокойни сини води, а северните плажове обикновено са тихи с дива природа. От страна на заведенията има „Paradise“, „Super Paradise“, „Psarou“ и „Paraga“. Те са много организирани и могат да приемат големи тълпи през деня, които искат да плуват или да посетят за коктейл или храна. След като залязва слънцето, музиката от плажовете става все по-силна и хората започват да танцуват наоколо. Купоните тук траят до зори.

Факт е, че в Миконос има много бляскави петзвездни хотели и вили. Тук можете да откриете богата украса, добре обучен персонал и много услуги, които са насочени към удовлетворяване на всякакви нужди или желания. Ако търсите почивка за дестинация и сте фен на клубовете и нощният живот, Миконос, Гърция е вашата дестинация.

Автор: Мартина С. Попова