Паркът Паронела

Паркът Паронела

17/10/2018 Off By nina

Някога, в една далечна-далечна земя, сгушен сред омагьосаната гора, се намирал испанският Кастило,. Замъкът бил велик, просто най-великият замък на цялата земя. Посетителите се стичали от далечни краища в каруци, теглени от коне, за да се удивят от богатството на испанския замък и да се насладят на заобикалящата го гора.

Всичко било много весело – гостите пиели, ядели, тацували, дори се влюбвали в омагьосаните градини, в Тунела на любовта и във великолепния замък. Това е паркът Паронела. 

Днес паркът остава уникално екологично преживяване, където история и романтика напълно се сливат. Паркът Паронела е вълшебно, незабравимо място, разположено на територията на 13 декара наследствени градини с буйни австралийски тропически гори, разположени на брега на кристално чистите води на Мена Крийк, на юг от Инсфейл. Развалините на испанския град Кастило са възпроизведени в очертанията на парка Паронела, както и няколко други отличителни структури, проектирани и построени от първоначалния собственик на парка – Хосе Паронела. Посетителите могат да разгледат архитектурно уникалните руини на замъка и сградите отпреди или да се разхождат сред буйни градини и австралийски дъждовни гори, докато се пренасят в друго време и място.

Посетителите на парка Паронела са непосредствено повлияни от великата му природна красота. Петте хектара земя се отличават с два каскадни водопада, екзотични тропически гори и величествени дървеса на гората. Гостите могат да опознаят очарователните площадки чрез поредица от криволичещи пътеки и мостове, по които преминават през гората и руините на замъка. Паркът Паронела притежава уникален архитектурен дизайн и оформление, а криволичещите пътеки и мостове са организирани по пет начина. Пътеките, които минават през парка, са проектирани по такъв начин, че да осигурят необичайни и донякъде скриващи се гледки на водопада Мена Крийк. На редовни интервали през гъстата тропическа зеленина пред гостите изникват гледките на блестящите му каскади.