Плажът на звездния пясък

Плажът на звездния пясък

18/01/2019 Off By nina

Вгледайте се внимателно и ще видите, че пясъците на този плаж са много специални. Всъщност, само две места на Земята са известни с това, че произвеждат малки пясъчни звездовидни зърна, които съставляват Hoshizuna no Hama – Плаж на звездния пясък.

Тези уникални зърна всъщност са остри люспици от милиони малки членестоноги, известни като Фораминифера. Двата плажа на остров Такетоми включват необичайните пясъци: Кайджихама и Айярухама. Други звезди пясъчни плажове могат да бъдат намерени на съседните острови Ириомоте и Хатома.

Остров Такетоми е известен и със своята живописна селска архитектура и водения бивол. Той е част от Националния парк Ириомоте-Ишигаки.

Според местна легенда тези малки звездни същества са потомци на Северната звезда и Южния кръст. Разказа се, че децата им са родени в морето на Окинава, но една змия ги погълнала, оставяйки само техните скелети. Скоро черупките достигнали до бреговете на Такетоми-джима.

Най-доброто време да видите много от тези звездни същества и техните екзоскелети е след тайфун. Тогава те се откъсват от морското дъно, а масивните вълни, причинени от силните ветрове, ги изливат на брега. Но ако сте на близкия остров Ириомоте, вторият по големина остров в Окинава, можете да ги намерите навсякъде. Погледнете внимателно и в плитки води, тъй като много от тях процъфтяват в тази част на плажа. Те използват морските водорасли, за да се захванат.

Този звезден пясъчен плаж в Окинава определено е добра дестинация, ако искате да се отъркате о звездите, но трябва да знаете, че плажът не става за плаж. Насладете се на звездния пясък, пълен с живот!

Автор – Нина Жишева