Пътувайте и работете

Пътувайте и работете

14/10/2018 Off By martha

През последните години светът на блоговете е избухнал, а една от най-големите теми в тях е пътуването. Кой не иска да му се плаща за това че пътува по света и докладва за това в интернет? Това поле за изява е доста пренаселено и е невероятно трудно да се отличиш от тъплата. Ще трябва да бъдете упорити, да положите много усърдна работа и да се отдадете напълно на това за да постигнете успех. Има няколко стъпки, които биха ви помогнали:

Четете повече
Като пътуващ блогър, вие не само ще правите снимки на местата, които посещавате, но и ще пишете за тях. Ако мислите да направите хобито си в бизнес и искате да печелите пари от него, тогава трябва да сте убедени в това, което правите. Трябва да сте вечно в крак с новостите и да разследвате и разучавате местата, на които искате да отидете в дълбочина.

Бъдете оригинални

Какво би ви откроило от останалите, ако моделът ви е същият, който всички използват. Погледнете нещата през собствената си перспектива и направете блоговете си уникални. Трябва да правите нещо по-различно. Да останете иновативни е от огромно значение в този бизнес, тъй като ако вашите читатели започват да се отегчават, това ще е краят на вашата кариера.

Инвестирайте
Много хора правят грешката да харчат малко или нищо за блога си и след това да се чудят защо не се справя успешно. Ако сте достатъчно сериозни, инвестицията в бизнесът ви не трябва да бъде проблем. Ще дадете пари за неща като например хубава, професионална камера и това от своя страна ще подобри качеството на работата ви и вероятно броят читатели. Не е нужно да се инвестират хиляди левове, за да допринесете за бизнеса.

Намерете вашето място
Като пътуващ блогър вероятно най-важното нещо ще е да намерите правилната платформа, която да използвате. Facebook и подобни са станали доста известни с това, че всеки може да сподели каквото желае. От голямо значение е обаче да намерите платформа, която е специфично за блогове и ви предоставя свобода и избор при работа. Допълнително е силно препоръчително да споделяте своите пътешествия в голям спектър от социални мрежи, чрез които ще наберете повече читатели и любители.

 

Автор: Мартина С. Попова