Светлинното шоу в Сингапур

Светлинното шоу в Сингапур

05/12/2018 Off By djani

Всяка вечер, нощното небе над Сингапур се озарява от лазерни и светлинни лъчи.

Всеки може да се наслади на впечатляващата игра на светлина и вода, в съпровод на емоционални музикални композиции безплатно. Въпреки че шоуто е едно, можете да го гледате от различни страни на залива и да получите две различни възможности за презентация:

  1. Лазерно и светлинно шоу над хотел ,,Marina Bay Sands‘‘,

което си струва човек да наблюдава от противоположния бряг на хотела.

  1. Музикален и светъл фонтан, който се намира точно пред търговския център Marina Bay Sands.

Това е забележителност в Сингапур, която трябва 100% да се види. И не забравяйте, че това шоу е напълно безплатно, без значение от коя страна на Марина Бей го наблюдавате.

 

Основният ,,актьор“ в представлението е 12-метрова ламинирана стъклена призма. Стъклото е намотано върху рамка от неръждаема стомана, което прави дизайна устойчив на атмосферни условия и осигурява най-добър отразяващ ефект. Призмата е способна да предава цветово отражение на обект, който е на 50 метра от него. Музиката, водните струи и светлините са перфектно синхронизирани в милисекунди благодарение на най-новите технологии. Това е омагьосващ спектакъл на светлината, видеото, водата, музиката и други ефекти, за създаването, на които за няколко години са работили около 100 различни професионалисти.

 

Създателят на музиката за шоуто е австралиецът Кен С.Борн, роден и отгледан в Сингапур, работещ с първокласни звезди, включително Джеки Чан. Прожекцията продължава 15 минути всяка нощ. Ако времето не е ветровито, изображението ще бъде ясно. Но в противен случай, изображението ще бъде малко неясно. Поради това е по-добре да наблюдавате шоуто при спокойно време. И още една малка препоръка – по-добре да не заемате места в самото начало, тъй като във ветровито време, потоците от фонтани ще бъдат издухани от вятъра и ще достигнат до първите редове.

По време на шоуто, 48 музикални колони пресъздават звуците на ,,Дърветата на живота“, които възпроизвеждат различни естествени звуци от природата. Например-  шумоленето на листа, пеенето на птици и много други.

 

Комбинацията от природни звуци, вдъхновяваща музика и ярки светлинни ефекти,  изглеждат особено впечатляващо на фона на тъмното нощно небе и създават чудесно настроение сред публиката.

Това шоу наистина си заслужава.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани