Съвети за детокс – Част II

Съвети за детокс – Част II

15/10/2018 Off By martha
 1. Етикетът е важен

  Из рафтовете в магазините се търкалят хиляди продукти, а за здраве трябва да се гледа не само цената, но и етикетът. За предпочитане е някои важни храни да са органично производство, тъй като не само засищат глада, но и не позволяват отровите да се трупат в тялото.
 2. Интензивен масаж

  За масажа често се мисли като за релаксиращ лукс, но това също е и един добър начин за детоксикация на тялото. Интензивният масаж, който се фокусира силно върху някои части, където обичайно се трупат токсините, е приятен и ефективен начин за детоксикация.
 3. Спорт и физически упражнения

  Движението е неразделна част от здравословния начин на живот. Важно е не само за поддържането на добра физическа форма, тъй като то отървава не само от килограми, но и от токсините, който излизат с потта. Във фитнеса лесно се намалява обиколката, а заедно с това се чистят и отровите.
 4. Джинджифил вместо бира

  Пиенето на бира може да се замени за известно време с чай от джинджифил. Има и такава бира, но не е толкова популярна и разпространена у нас. Един от най-мощните природни детоксикатори е точно джинджифилът, а чаят се приготвя от две супени лъжици прясно настърган корен.
 5. Билки в чашата

  Много билки имат голяма сила да прочистват организма от шлаки и отрови – чесън, босилек, кантарион, глухарче, куркума, кипарис… За билковите чайове и отвари обаче е необходима консултация със специалист, тъй като няма пенкилер за всички болежки.
 6. Пресни сокове

  Соковете от пресни плодове и зеленчуци вършат чудеса с детоксикацията на организма. Обратното, пълните с изкуствени оцветители и консерванти наслагват отрови. Чудесен фреш за прочистване се получава, като се изцедят две ябълки, връзка копър, половинка червено зеле и малък резен лимон.
 7. Сауна

  В горещата стаичка кожата си отваря порите и се чисти от отрови. Високата температура активира имунната система и помага на тялото да унищожи вредните микроорганизми. Сауната обаче може да изсуши кожата, затова е необходима хидратация след нея.
 8. Ексфолиация

  Кожата се нуждае често от ексфолиация, за да се премахнат мъртвите клетки и да може свободно да диша. Ексфолирането обаче трябва да се прави внимателно, да не се прекалява, да е съобразено с типа на кожата, както и да се използват природни продукти.
 9. Зеленото отвън и отвътре

  През пролетта всичко зелено е и полезно. Както разходните в гората на чист въздух, така и зеленината в чинията. За очистване на организма от отрови и шлаки помагат коприва, спанак, босилек, броколи и зелени орехи. 

  Автор: Мартина С. Попова