Тежките финансови моменти

Тежките финансови моменти

01/03/2019 Off By martha

Единственото нещо в живота, което е обещано е факта, че обстоятелствата винаги ще се променят. Добрите моменти могат да бъдат последвани от трудни решения. Когато нещата станат тежки, парите стават малко. Голяма част от времето, обстоятелства се променят поради нещата, които са извън нашия контрол. Има неща, които можете да направите, за да освободите малко повече финансите и да предпазите бъдещето.

Когато времената станат финансово трудни, само жизненоважните неща са от значение. Така че запишете всичко, което купувате и цената му, а след това хванете другарче под ръка, което знаете, че няма да се отклони от списъка. Никой не харесва това, но в трудните моменти трябва да имате дисциплина и да не посягате към излишният лукс докато нещата не се стабилизират. Средно статистическото семейство харчи крайно повече от нужното за месечните си разходи. Това е доста сериозен удар под кръста за вашата банкова сметка. Ако планирате това, със сигурност  ще улесните обстоятелствата, вместо да ги правите по-трудни. Целта е да имате резерв от пари само за спешни случаи с разходи достатъчни поне за месец напред. Дори най-малката заделена сума може да ви подпомогне в трудните моменти. Никой не знае кога ще възникнат внезапни, непланирани разходи, затова просто бъдете подготвени.

Колкото по-малко дълг имате, толкова по-лесно ще бъде да се усмихвате. Винаги се опитвайте се да избегнете задлъжнялост и абсолютно избягвайте използването на кредит, освен ако не сте готови да го изплатите напълно в края месеца. Използването на кредитни карти ни откъсва от реалността колко точно пари дължим. Някак си електронните цифри не представят сериозната реалност. На всичко отгоре, ако нещо се случи и да нужни допълнителни разходи, ситуацията става непоносимо сложна.

Планирането на бъдещите финанси и заделянето на пари всеки месец може малко по малко да ви изгради сигурна сума, която трябва да използвате само за „черни дни“. Създадете ли си този навик, парите отпускат своя хват над живота ви и ежедневието става поне малко по-лесно.

Автор: Мартина С. Попова