Традиционни азиатски десерти, които трябва да опитате

Традиционни азиатски десерти, които трябва да опитате

15/11/2018 Off By ivo

Какъв по-добър начин да посрещнете студения сезон, от това да се отпуснете и да се насладите на няколко вкусни десерта?

Egg Tart

Тези незабравими изкушаващи тарталети са пълни с пикантен пълнеж  от яйчен крем. Те са най-често срещани в малки ресторанти и хлебопекарни в Хонконг. Кремообразният яйчен център е в идеален контраст с външната му хрупкава коричка.

Halo-halo

Halo-halo, което се превежда от Тагалог, като „смесено“, е един от най-популярните десерти във Филипините. Цветната смес е съставена от слоеве натрошен лед и кондензирано мляко, смесено с червен боб, кокосово желирано мляко и моркови. Често се добавя лъжичка сладолед от сладък картоф и лешници на върха.

Chè Ba Mau (Трицветен десерт)

Chè ba mau е виетнамски трицветен десерт, направен от слой зелено панданско желе, паста от червен боб и жълта паста от боб мунг, като те се смесват с лед и кокосово мляко.

Mango Lassi

Lassi е традиционна индийска напитка базирана на индийското кисело мляко, която обикновено включва вода, захар, подправки, кисело мляко и понякога плодове. Mango Lassi е най-популярната сладка напитка от този тип, която се съчетава с традиционните индийски ястия или просто се консумира за освежаване. Тя се прави само от кисело мляко, манго, вода и може да се подправи с кардамон или шафран.

Khao Niao Mamuang (Лепкав ориз с манго)

Khao niao mamuang е традиционен тайландски десерт, приготвен от сладък лепкав ориз, прясно манго и кокосово мляко. Една порция от сладък лепкав ориз обикновено се сервира с гарнитура от манго и покрити обилно в кокосово мляко.

Red Bean Soup

Тази супа от червен боб обикновено се консумира в края на обилен обяд или вечеря. Тя е приготвена от сладък червен боб азуки и китайска захар на бучки, като често се смесва с чисти перли от тапиока, които придават приятен сладък вкус.