Цветята, които подобряват съня

Цветята, които подобряват съня

16/02/2019 Off By martha

Безсънието е проблем, който не трябва да се пренебрегва. Ако ви е трудно да спите правилно редовно, това може да има сериозни негативни ефекти върху вашето здраве. Липсата на сън ще повлияе не само на настроението ви, но и ще ви накара да се почувствате изтощени. В повечето случаи безсънието се причинява от различни психологически фактори като стрес и тревожност. Освен това, замърсяването на околната среда е друг основен фактор, който води до хронични проблеми на безсъние.

При високите нива замърсяванe, в които живеем, би било погрешно да се предположи, че въздухът в стаята е чист. Вътрешното замърсяване, причинено от вещества като въглероден оксид и биологични замърсители във въздуха, е основна причина за хронично безсъние. Ето няколко растения, които според проучване на НАСА могат да лекуват безсъние, тъй като те пречистват въздуха в помещенията и намаляват нивата на стрес.

Алое вера

Египтяните я наричали „растение на безсмъртието“ и съвсем правилно. През нощта растението освобождава кислород, който води до пречистване на въздуха и подобряване на качеството на съня.

Английски бръшлян

Може да изглежда противопоказно, че токсично растение може да пречисти въздуха, но всъщност то прави точно това. Само за около 12 часа, това растение може изцяло да пречисти въздуха в стаята.

Жасмин

Жасмина е друго растение, което е много известно със своите дълбоки ползи за здравето. Неговите цветя не само изглеждат добре, но и ви подмладяват през целия ден.

Лавандула

Лавандулата също е много полезна за вашето здраве. Тя нормализира сърдечната честота и също така намалява нивата на стрес. Плюс това поддържа кръвното налягане под контрол. Ако мразите комари, сложете лавандула до прозорците и бързо ще си решите проблема.

Бамбукова палма

Освежава въздуха в стаята ви, като премахва токсините и всякакъв вид миризма. Тази свежест спомага за спокойният сън.

Валериан

Валерианът не е само хапче, което се пие. Растението има сладко миришещо цвете, което цъфти през цялата година. Римляните използвали това растение за лечение на безсъние.

Спатифилум

Това растение премахва органичните замърсители от вътрешния въздух. Той също така поддържа нивото на влажност в помещението и убива микроорганизмите. Освен съня, той помага и при алергии.

Орхидея

След залез слънце, за разлика от други растения, орхидеите поглъщат въглероден диоксид и освобождават кислород. По този начин те пречистват въздуха вечерно време.

Сукулент

Те следват същия принцип като орхидеите. Изключително лесни за гледане и не заемат много място, те са добър вариант за всеки.

Автор: Мартина С. Попова