Бог е жена?

Бог е жена?

09/11/2018 Off By nina

Католически свещеник от Масачузетс бил официално умрял за повече от 48 минути, преди медиците да успеят по чуден начин отново да стартират сърцето му. През това време отец Джон Мишел О’Нийл твърди, че е отишъл в небето и е срещнал Бога, когото той описва като топла и утешителна майчинска фигура.

71-годишният духовник влязъл в болницата на 29 януари след тежък сърдечен удар, но скоро след пристигането му бива обявен за клинично мъртъв.

С помощта на високотехнологична машина, наречена LUCAS 2, която позволява на кръвта да продължава да храни мозъка, лекарите в Масачузетската болница успяват да деблокират жизнените артерии и да върнат сърцето в нормалния му ритъм.

Лекарите се страхували, че той ще да пострада от инцидента, но след по-малко от 48 минути човекът се събужда и изглежда напълно възстановен.

Лекарите в Масачузетската болница твърдят, че г-н О’Нийл е изключително щастлив, че е жив. Болният е убеден, че Бог го е изпратил обратно, за да каже на света кой е “тя” в действителност.

Възрастният мъж твърди, че има живи и ясни спомени за случилото се, докато бил мъртъв.

Той описва странно изживяване извън тялото, изпълнилото го невероятно чувство на безусловна любов и приемане, както и ярката светлина, която го обгръщала.

Свещеникът твърди, че в този момент отишъл на небето и срещнал Бога, когото описва като женско, майчински добро и топло „Същество от свелина“.

“Нейното присъствие беше едновременно огромно и утешително”, заявява католическият свещеник. – Тя имаше мек и успокояващ глас и присъствието й беше толкова успокояващо, колкото прегръдката на майка ми. Фактът, че Бог е Свята Майка вместо Свети Отец, не ме безпокои, тя е всичко, в което съм вярвал винаги, и днес, и во веки веков! ”

Твърденията на духовника предизвикват доста вълнение в католическото духовенство и принудиха архиепископа да свика пресконференция, за да се опита да успокои слуховете.

Архиепископът на Бостън, кардинал Шон П. О’Мали, смята, че отец О’Нийл страдал от халюцинации, свързани с преживяване в близост до смъртта, и че Бог очевидно не е жена.

Въпреки неодобрението на началниците си, отец О’Нийл казва, че ще продължи да посвещава живота си на Бога и да разпространява словото на “Светата Майка”.

“Искам да продължа да проповядвам”, казва старият духовник. “Бих искал да споделя новите ми познания за Майката, Сина и Светия Дух с всички католици и дори с всички християни. Бог е велик и всемогъщ, въпреки че е жена … ”

Римокатолическата архиепископия в Бостън обаче не е потвърдила, дали позволява на отец О’Нийл да възобнови служенията си в бившата си енория в Южен Бостън.