Дисни по Хелоуин

Дисни по Хелоуин

21/10/2018 Off By nina

Много малко са нещата, които са толкова хелоуински, каквато е Къщата на духовете. Въпреки че е един от най-известните атракциони на Дисни Уърлд през цялата година, около Хелоуин Къщата става по-призрачна и тържествена. Особено, когато Смъртоносните духове затанцуват в края на есента. Причината е, че около 31-ви октомври духовете и виденията оживяват наистина или… има ли значение?! 

 

По това време дори всеки опитен експерт или страстен любител на Дисни може да си припомни, по изненадващ начин, някои от по-малко известните призрачни детайли от този атракцион.

 

Къщата на духовете отваря врати през 1969. Тя е първият по рода си атракцион в целия свят. Създадена е по модела на дома на Шипли-Лайдекър в Балтимор, Мериленд, от дизайнера Кен Андерсън. Обитателите й са 999 и са известни като Щастливите духове.

През 1983 Токио също се сдобива със своя Къща на духовете.

Парижката версия на Къщата е известна като Дома на фантомите, която отваря врати н 12 април 1992. Историята й е вдъхновена от живота на семейство Ревенсуд, което забогатява по време на Златната треска, но след това в него се зареждат редица мистериозни смъртни случаи.

Вариантът в Хонг Конг се нарича Мистичната къща и е създаден от дизайнера Дани Елфман.

Къщата на духовете е обитавана от мадам Лиота и Смъртоносните духове – Езра Бийн, професор Финис Плъм и Гъс. Освен тях, на гробището посетителите срещат и петте пеещи бюста.

Пътниците преминават през къщата във вагончета, наречени бъгита на Съдбата.

Тематична песен на аткракциона, е написана от две Дисни легенди – Бъди Бейкър, автор на повече от 200 парчета за парка и Ех Атенцио, който е помагал при анимирането на класически произведения като Фантазия.


За празника Дисни украсява залите на къщата още през септември. Украсата остава до края на януари. Много от празничната декорация е вдъхновена от филма на Тим Бъртън Кошмари пред Коледа. Посетителите усещат присъствието на Джак Скелингтън, Сали, Уги Буги и още много други, които поднасят своите празнични кресливи пожелания.