Дядо Коледа от Мичиган

Дядо Коледа от Мичиган

23/11/2018 Off By nina

Някога чудили ли сте се къде живее Дядо Коледа, когато той не носи радост на децата? Ами всъщност той е Гари Тримър,  който е абсолютно копие на Дядо Коледа и живее в Лансинг, Мичиган.

Тримър се оттегля от органичното оранжерийно земеделие през декември 1998 г. и решава да работи в месен магазин за домашни потреби. Работата поглъща повечето от уикендите му и той решава, че иска да прекара повече време със съпругата си Памела и двамата си внуци. Гари е щастливо женен от 42 години,  вярва в семейството и обича да играе с внуците си, тригодишния Брайтън Райтмор и 11-годишния Андрю Джеймс Шафъер. Вижда внуците си ежедневно и се радва на хоби – заедно ходят в една ферма да наблюдават коне. През лятото прекарват времето си на детската площадка или гледат самолети на летището

Тримър обича да си спомня как преди 30 години от един клуб на скаутите го попитали дали може да бъде Дядо за едно събитие. Изобщо не се поколебал. Да бъде Дядо Коледа било лесно за Тримър, защото обичал децата.

Той каза: „Всеки може да носи червен костюм и да крещи Хо-хо-хо!,  но обичам да ги виждам да се усмихват.“

Тримър облича червено-белия костюм веднага след Деня на благодарността. Обожава да подарява коледни подаръци на щастливите хлапета.

Тримър споделя: „Имам традиционен костюм на Дядо Коледа и две дълги наметала. Нося жилетка и панталони под тях… разбира се всичко е червено и бяло. Всичко е реално, включително и брадата ми. Нямам нужда от допълнителни подложки!“

Той участва доброволно в местните училища за набиране на средства, помага на децата с по-малко късмет също да се усмихват, чете им коледни истории.

Тримър обича да се шегува: “Винаги казвам на децата, че непрекъснато ги наблюдавам, за да съм сигурен, че са добри момчета и момичета. Много от тези деца израснаха пред очите ми и се превърнаха в добри хора.“

Докато Тримър се опитва да направи всички деца щастливи, и споделя, че е бил най-трогнат от едно момиченце, което му казало, че всичко, което пожелало за Коледа, било майка й, която наскоро починала.

Тримър съветва: „Ако сте Дядо Коледа, и не можете да им дадете това, което са си пожелали, просто им отговорете искрено и с много обич.“

Независимо кое време на годината е, Тримър е обречен да бъде Дядо Коледа. Той съжалява, че има и хора, които са забравили магията на Коледа. С намигване и сърдечно Хо-хо-хо! той добавя, че Коледа винаги е зад ъгъла и Дядо Коледа винаги ви наблюдава.