Разтоварване преди Коледа

Разтоварване преди Коледа

23/11/2018 Off By djani

Да си го кажем направо!

На Балканите се яде, брат!

Обичаме да си похапваме, дори да си угаждаме. А по празниците картинката на пазаруващи е страшна…

Сякаш утре няма да го има…

Хрумна ми, че идеята да разтоварим малко тялото си преди празниците не е лоша. Имайки предвид какво ще последва, не е ли така?!?

В тази статия се опитах да събера вкусотийки, които не съдържат месо… Изглеждат добре, а аз лично дори си представям аромата… Добрата новина е, че може да добавяте палитра от всякакви подправки. Колкото повече, толкова повече…

Сложете престилките, запретнете ръкавите,1, 2, 3… постарайте се да не пържите, а по-скоро да задушавате или печете зеленчуците.

Да започваме.

Стандартна зеленчукова супа

Ако си падате по пикантният вкус, дори може да добавите и люти чушки. Основната съставка би могла да бъде картоф, тиквички или морков, в зависимост от вкуса, който искате да доминира. Каквото вие решите. Би могло дори да я пасирате, така,че когато се върнете премръзнали, топлата, течна супа ще ви сгрее и усмихне.

 

Любима зеленчукова яхния

Съчетанието на познати зеленчуци може да се струва скучно на някои сноби, но според мен вкусът е незаменим, засища за дълго и помага да освободите някое и друго килце. Е, не прекалявайте с картофите.

 

Тангото на макарони и зеленчуци

Бързо, вкусно и бюджетно. Вероятно това може да се сготви още докато си проверявате пощата… Сварете макарони, кускус или спагети, изобщо нямам идея кое предпочитате. Отделно задушете малко зеленчуци в масло (по възможност хубаво и истинско). Добавете малко разтопено топено сирене, сметана или кисело мляко с чесън… Казах малко… ъррр… не прекалявайте.

 

Екстравагантен патладжан на фурна

Издълбайте вътрешността на патладжаните и натъпчете с някакви изчанчени любими продукти. В случая са комбинирали домати, лук, млечен сос и нар… Въпрос на вкус…

 

Експресни сандвичи

Класическо и все пак здравословно. Освен това изглежда уникално.

 

Постна пица

Всякакви сирена, царевица и доматки си партнират чудесно.

Бургер с авокадо

Ако сте фенове на така модерното и полезно авокадо, това е вашето веган меню. Добавете малко сиренце и копър за разкош.

Пълнени картофи на фурна

Палитрата на плънката може да е цветна или еднородна, не познавам вашият вкус, но със сигурност знам, че това нещо е супер вкусно.

Веган салата

Вземете една купа и смесете всичко зелено, което намерите в хладилника. Пропуснете шишето с бира. Разбрахте ме. Овкусете със зехтин и малко босилек.

 

Дръжте се, Коледа идва…

източник снимки: Google, Pinterest

автор: Тезджан Ферад – Джани