Фулфилмънт решения за вашия бизнес

Фулфилмънт решения за вашия бизнес

07/12/2021 Off By trancer4o

Какво е фулфилмънт? Несъмнено, думата може да е непозната на голям брой хора. Значението ѝ идва от английски език. Накратко, този вид услуга включва етапите от приемането на вашата поръчка, обработването, съхранението, пакетирането и изпращането ѝ до крайния потребител. По-точно казано – това е подход, който цели оптимизирането на вашия бизнес. Но какви стъпки са включени в услугата за изпълнение и как тя може да помогне на вашия бизнес да постигне растежа, който търсите?

Получаване на запас

Получаването на склад от вашите доставчици или готови продукти от вашата производствена линия е първата стъпка към изпълнението на поръчката.

След като вашият продукт пристигне, доставчикът на изпълнение ще гарантира, че получената наличност съответства на очакванията ви и ще провери стоките, за да се увери, че артикулите не са загубени или повредени при транспортиране.

SKU (единици за съхранение) се добавят към софтуера за управление на склада, за да се следи броят, местоположението и състоянието на всеки артикул. Ако все още не са залепени, етикетите за SKU или баркод се добавят към опаковката, за да се даде възможност за сканиране.

Складово съхранение

След като вашите стоки бъдат проверени и инспектирани, е време те да бъдат правилно съхранени.

Правилното съхранение е една от най-важните стъпки, която ще ви помогне да увеличите максимално скоростта и точността, с които поръчките на вашите клиенти се изпълняват. Наличността се поставя на места, предназначени за бърза и ефективна обработка от екипа за изпълнение на поръчките.

Обработка на поръчка

Поръчките на клиентите се генерират, след като поръчката е направена онлайн, лично или по телефона. Освен собствения уебсайт или търговците на дребно на бизнеса, това вече включва все повече поръчки, направени от клиенти в сайтове за електронна търговия на трети страни.

След като бъде получена поръчка, складовият персонал ще вземе правилните артикули от рафтовете и ще ги предаде в зоната за опаковане. Процесът на опаковане преминава през серия от проверки на качеството: сканиране на всеки артикул, поставянето му в правилната опаковка, добавяне на опаковъчни листове и друга документация, запечатване на поръчката и организиране на доставката.

Доставка и транспорт

Сега поръчката е готова за изпращане до клиента. В зависимост от поръчката, вашият партньор за изпълнение ще използва редица доставчици на доставка, за да изпрати поръчката до клиента в необходимото време. Поръчките обикновено се събират масово от склада периодично през целия ден и се доставят до вратата на клиентите, за да могат да се насладят.

Тъй като онлайн пазаруването и електронната търговия започваха да надхвърлят физическата търговия на дребно, стана по-важно от всякога поръчките на клиентите да се изпълняват бързо, точно и рентабилно. Неговото значение е значително увеличено, заради пандемията от Сovid-19.

Използването на тази услуга за изпълнение е фантастична възможност за всеки бизнес, който е надраснал съществуващите си складови възможности и търси нови методи, за да поддържа клиентите си доволни и да подобри ефективността.